El poc que sé de Pedro Sánchez

La veritat és que en sé molt poc, i si m’ho haguessin demanat fa mig any hauria respost que tenia un negoci de vidres al carrer Cardassar. Avui, després d’haver estat elegit successor de Rubalcaba, no és que en sàpiga gaire més i haurem d’esperar algun temps –almanco els cent dies de cortesia– per poder-ne fer un judici mínimament objectiu. L’únic, a dia d’avui, que puc dir, són algunes dades i alguns indicis:
Una, que és madrileny i té 42 anys.
Dues, que és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Complutense de Madrid; que té un màster en Política Econòmica per la Universitat de Brusselles i un altre de Lideratge Públic per IESE; que és doctor en economia per la tesi: La nueva diplomacia económica española. O sigui, que està ben preparat.
Tres, que va obtenir gairebé la meitat dels vots emesos pels militants socialistes que anaren a les urnes (el 66%), el que suposà guanyar a Andalusia, Euzkadi, València, Madrid, Galícia, Aragó, Castilla-La Mancha, Balears, Rioja i Múrcia.
Quatre, que era el més moderat dels tres que es presentaven, per la qual cosa els diaris El Mundo, ABC i La Razón l’han rebut amb els braços oberts. Els empresaris també estan alabats.
Cinc, que Susana Díaz tendrà un paper molt important dins el nou PSOE, ja que sembla que vol que un dels seus ocupi la Secretaria d’Organització i la Secretaria General del Grup Parlamentari. És la factura per haver-lo fet guanyar.
I sisè, que és gairebé impossible que el PSOE faci un cos amb Podemos, ja que Susana Díaz no en vol ni sentir parlar i assegura que les propostes de Pablo Iglesias ens portarien a la ruïna.
Què passarà? Aconseguiran Pedro Sánchez i Susana Díaz retornar el seu partit als nivells que tenia amb Felipe González o José Luís Rodríguez Zapatero? El temps ho dirà, però ho tendran difícil.

 

4 comentaris a “El poc que sé de Pedro Sánchez

  1. Quan dius el més moderat vols dir el que està situat més aprop de la dreta i que fa comptes continuar com fins ara, entenc.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada