Ple de l’Ajuntament

Ajuntament en Ple
Dia: 17 de juliol de 2014, dijous
Hora: 13.30 h
Lloc: saló de sessions
ORDRE DEL DIA:
A. Part resolutiva.
1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior: sessió 2014/6, de 29 de maig.
2. Ratificació d’acord adoptat per la Junta de Govern en sessió ordinària de data 5 de juny de 2014 sobre rectificació d’error material detectat en acord del Ple adoptat en sessió ordinària de data 29 de maig de 2014 relatiu a l’aprovació de l’expedient de contractació i del plec de clàusules administratives particulars que ha de regir la contractació de les obres de demolició, reforma i ampliació del centre cultural Sala Rigal.
3. Modificació de la plaça 21 de la Relació de Llocs de Feina de l´Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar.
4. Interposició de reclamació prèvia i, en el seu cas, reclamació judicial contra l´Ajuntament de Son Servera amb motiu de pagament de quantitats indegudament abonades per compte de l´Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar en concepte de consum elèctric.
5. Cessió temporal de l’ús i possessió de terrenys al Consorci per a la Millora de les Infraestructures Turístiques i per al Foment de la Desestacionalització de l´Oferta de l´Illa de Mallorca per a l’execució del projecte “Centre Esportiu i de Serveis a la Zona de Cala Millor”.
6. Aprovació inicial del Reglament del servei municipal de teleassistència domiciliària de l´Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar.
7. Modificació de l’Ordenança fiscal que regula la taxa per parades, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions situats en terreny d’ús públic i indústries del carrer i rodatge cinematogràfic.
8. Concessió de subvenció nominativa.
9. Aprovació de Conveni de col·laboració entre el Consell de Mallorca i l´Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar per implantar un registre únic d’entrada de documents.
10. Aprovació de la denominació del “Passeig de les Brodadores”.
B. Part de control.
1. Donar compte dels acords de la Junta de Govern Local i de les resolucions del batle.
2. Precs i preguntes.

Sant Llorenç des Cardassar, 9 de juliol de 2014

El batle

7 comentaris a “Ple de l’Ajuntament

 1. Demà dijous davers la una i mitja del migdia, entre deu i vint minuts tard respecte de l’hora establerta, es celebrarà el Ple de Juliol de la corporació municipal.

  Com a regidora d’aquest Ajuntament i us volia fer arribar una sèrie de propostes que els membres del Partir Popular presentarem demà en el torn de precs i preguntes per si hi teniu res a afegir. Estem oberts a noves propostes i crítiques constructives que tenguin com a objectiu millorar el nostre municipi.

  Propostes:

  Pistes de Pàdel, ja s’han publicat una sèrie d’articles en aquesta revista en relació al tema de les pistes de pàdel i la quantitat d’ocells que maten cada dia. De moment no s’ha pres cap mesura i cada dia apareixen més ocells morts. La nostra proposta és que s’instal·lin arbres de creixement ràpid als laterals on sigui possible i/o que es diposin de més vinils per tal que els ocells no s’estampin contre les mampares transparents.

  Ampliació de l’horari de les biblioteques. Tot i que sóm conscients de que durant els mesos d’estiu el nombre d’usuaris de les biblioteques disminueix, consideram que seria necessari obrir dos cops a la setmana en horari de capvespre. En aquest sentit cal tenir present que no tothom disposa a casa seva d’ordinador, connexió a Internet, aire acondicionat, etc; així mateix, aquest horari coincideix amb el d’altres activitats que es duen a terme al municipi com el Summer Camp o l’Escola d’Estiu entre d’altres de manera que es fa difícil que el gruix més important d’usuaris hi pugui tenir accés durant els mesos d’estiu.
  Aquests són els horaris de les tres biblioteques del municipi segons apareix publicat a la pàgina de l’Ajuntament:
  – BIBLIOTECA MUNICIPAL SALVADOR GALMÉS (SANT LLORENÇ): de dilluns a divendres de 10 a 14 hores.
  – BIBLIOTECA MUNICIPAL DE SON CARRIÓ: del 23 de juny al 31 de juliol obert de dilluns a divendres de 10 a 14 hores, així com de l’1 al 12 de setembre. Mes d’agost obert dilluns, dimecres i divendres de 10 a 14 hores.
  – BIBLIOTECA MUNICIPAL DE SA COMA: obert de dilluns a divendres de 9:30 a 13:30 hores.

  Ampliació horari i serveis de la piscina municipal. Actualment la piscina obre en horari de 10 a 14 i de 16 a 20. La nostra proposta és que no tanqui al migdia i que es disposin d’un o dos carrers per poder nadar (sense necessitat d’apuntar-se als cursos de natació) durant tot el dia, així com també de material (planxes, pull-boy, etc.). Així mateix consideram que per oferir un millor servei als usuaris seria molt recomanable obrir el bar també en horari de dematí.

  *Passeig de les brodadores. En motiu de l’any dels brodats, l’Ajuntament proposa que l’actual carretera de Son Servera passi a denominar-se Passeig de les brodadores, per ser aquest un espai on antigament i segons ens han explicat, els joves hi sortien a passejar (i festejar). Actualment, però, tots sabem que és una carretera on, a més de poder transitar-hi en dos sentits es pot també aparcar. Sabem que el nom proposat té un caràcter més simbòlic que res, però pensam que hi hauria llocs més apropiats que podrien canviar la denominació actual per la de Passeig de les brodadores. En aquest sentit, la nostra proposta és que sigui l’actual Carrer Major el que adopti aquest nom no sols perquè també antigament hi sortien els joves a passejar (i festejar) sinó perquè encara avui dia la gent hi surt a passejar. Amb aquesta mateixa idea, seguirem insistint en la necessitat de prohibir o limitar el trànsit rodat en tot l’espai afectat pel projecte d’embelliment i que en aquests moments presenta un estat lamentable. Què en pensau?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: -1 (de 3 vots)
  • Ja sé que faig tard però personalment estic molt d’acord amb el punt de les pistes de pàdel, no només per estalviar morts d’ocells, sinó que també perquè així s’embelliria la zona que ara pareix un minidesert sense gens de verd. També m’agradaria que es tancàs o es limitàs el trànsit rodat del Carrer Major. Seria molt més atractiu.

   Només una recomanació Catalina… Si vols que la teva informació arribi a molta més gent, millor que escriguis tot això en un article ja que queda menys amagat que en un simple comentari,

   Gràcies per participar en la revista

   VN:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. Gràcies per la recomanació Pau, en altres ocasions així ho faré.

  Quan a les pistes de pàdel, sembla que l’Equip de Govern té intenció de solucionar-ho, ara bé, passo pena de què entre estudis-projectes-pressuposts-etc. els ocells segueixin morint. Crec que estaria molt bé que els jugadors de pàdel prenguéssin consciència del que està passant i en acte de protesta deixéssin de jugar en aquestes pistes fins que no es solucioni el problema.

  En relació a les propostes, pel que fa a l’ampliació de l’horari de les biblioteques va quedar un poc en stand-by, com tot el damés per cert. La justificació dels horaris es basa en la poca afluència de públic en horari de capvespre. Tot i que això deu ser cert del tot, consideram que com que es tracta d’un servei públic i no privat s’hauria d’obrir al menys, dos dies en horari de capvespre per oferir un servei mínims als ciutadans.
  Quan al tema de la piscina ens van explicar que mirarien de canviar les bases del contracte de cara a l’any que ve.
  Pel que fa a la proposta del Passeig de les brodadores, directament no hi va haver comentaris, silenci total. És un tema decidit. De moment, no hi ha cap interès ni un, benvolgut Pau de peatonalitzar el Carre Major ni cap de les zones afectades pel l’embelliment.

  Per cert, us heu fixat que han eliminat el fragment de senyalització que hi havia davant el bar Olímpic i que aquest dijous l’home que ven pollastres ha acabat per posar dos cartrons al terra. Ha costat, però al final ens han escoltat! Plas-plas-plas

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
  • Que ven mis ojos!! Una regidora des PP diguent que hem de tenir més hores oberts es serveis públics. Però no sou voltros es qui feis esperar 1 any per operarse i retellau s’educació pública per subvencionar sa privada? Perque no obriu una biblioteca privada i la obriu de sol a sol?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 0 vots)
 3. no hi ha coses més importants a ses que dedicar energies? haurem de tomar el campanar perque fa ombra a una herbeta per creixer? tot a la seva justa mesura senyors.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 4. Benvolgut Nofre, estic d’acord en què hi ha temes més importants i no dubtis que també hi dedicam temps i esforç, des de per què es gestiona l’empresa Bellver S.A al marge i d’esquenes al poble fins per què no disposen de més papereres o per què no s’enrretiren les barreres que tan i tan decoren els carrers del poble o per què no ens passen l’informe policial que fa 4 anys que estudien fer o no fer i que justificaria per què la plaça de l’Esglèsia és un aparcament i per què, si s’han enrajolat els carrer perquè no hi passin cotxes, n’hi segueixen passant, o per què uns dies posen multes i uns altres no o, per què el camp de futbol set no és ni de futbol 5? En fi, simplificar tan les coses em sembla absurd i no em puc deixar de sorprendre que equips d’esquerres i ecologistes no en facin ni cas… Deu ser que les etiquetes, benvolgut petit animal vermell no són més que etiquetes que ja van bé: així tot queda ordenat i les heterodòxies no són consentides, no sols pels propis partits als qui els darrers morts del credo com jo mateixa, ni fu ni fa, sinó pels mateixos ciutadans.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada