Inaugurat a Cala Bona el passeig dedicat a la memòria del pintor serverí, Miquel Vives

El 15 de maig de l’any 2010 va morir a Son Servera el pintor Miquel Vives. El pintor serverí fou un incondicional defensor de la natura i un pintor que va saber traslladar un fragment de vida, una vivència, una història a cada una de les seves obres. Amb la seva obra va aixecar acta d’un temps i d’un poble. El seu legat artístic deixà constància d’uns paisatges ja malauradament desapareguts. A més, sempre es va destacar per la seva solidaritat i col·laboració amb entitats culturals, sociosanitàries i esportives.

El 2 de juliol de 2010, fent-me palesa del sentit popular de molts de serverins, vaig enregistrar a l’Ajuntament de Son Servera una proposta en relació al reconeixement honorífic, in memoriam, a la figura del pintor Miquel Vives, proposta que fou acceptada i aprovada per tots els partits polítics al ple celebrar el 5 el maig de 2011 a l’Ajuntament de Son Servera, presidit pel batle Antoni Servera. Es va decidir que el carrer Tramuntana del Port Verd (carretera Cala Bona – Costa del Pins), passés a designar amb el nom de “Passeig del Pintor Miquel Vives”.
L’acte de inauguració tingué lloc el dimecres dia 16 de juliol de 2014, amb l’assistència de la vídua del pintor, Apol·lònia , acompanyada dels seus fills, Vicenç, Cati Bel, Maria Antònia i nombrosos amics.
La placa indicativa del passeig és una reproducció en escultura elaborada pel l’escultor serverí, Rogelio Olmedo, del quadre paisatgístic del pintor sobre el Cocó des Rajolí de la Costa del Pins. El batle Antoni Servera, va agrair a la família del pintor la cessió de la imatge per tal de poder-ne fer l’escultura. A més va destacar la figura del pintor serverí, un dels màxims exponents de les illes del postimpressionisme i hiperrealisme paisatgístic de Mallorca. Va beneir la placa el rector de Cala Millor, fra Pere Vallespir.
foto 1 Inauguració passeig Miquel Vives 16-07-2014 054

foto 2 Inauguració passeig Miquel Vives 16-07-2014 043

Inauguració passeig Miquel Vives 16-07-2014 007

Inauguració passeig Miquel Vives 16-07-2014 016

Inauguració passeig Miquel Vives 16-07-2014 021

Inauguració passeig Miquel Vives 16-07-2014 032

Inauguració passeig Miquel Vives 16-07-2014 035

Inauguració passeig Miquel Vives 16-07-2014 040

Inauguració passeig Miquel Vives 16-07-2014 052

4 comentaris a “Inaugurat a Cala Bona el passeig dedicat a la memòria del pintor serverí, Miquel Vives

 1. Senyora magdalena: les notícies de Son Servera interessaran als serverins. No ho troba? Això és card.cat i no calamillor7

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: -3 (de 3 vots)
  • Com a president, record que els estatuts de la nostra revista diuen “CARD.CAT és una comunitat virtual de la gent de Sant Llorenç, Son Carrió i sa Costa (Sa Coma, Cala Millor i S’Illot) en la qual tothom pot publicar el que vulgui, des d’articles de qualsevol tema fins a fotografies, àudios o vídeos, per damunt d’ideologies, amiguismes o gustos.” Com pots comprovar na Magdalena compleix els nostres estatuts… Una altra cosa és que no t’interessin alguns dels seus articles, la qual cosa té una fàcil solució: botar-te’ls i passar a un altre que per això en publicam un parell cada dia (perquè n’hi hagi per a tots els gustos).
   A part, cal recordar que ens agradi o no la Costa la compartim amb Son Servera i a molta gent d’allà li pot interessar què passa a la costa serverina que tenen tan a prop (de fet, més a prop que Sant Llorenç), així que com a president estic ebn content que abraci tota la costa, la serverina inclosa, perquè a pesar que políticament no estigui junta físicament sí que hi està i comparteixen moltes coses

   Per la meva part només puc agrair aquesta feina desinteressada que fa na Magdalena per a Card.cat

   VN:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +3 (de 3 vots)
  • Amb el que diuen els nostres estatuts “tothom pot publicar el que vulgui”. A part Son Servera com ja t’he dit abans està molt connectada amb la Costa (tota) i les seves verbenes els pot ser d’interès a la gent de la Costa. Supòs que na Magdalena q viu allà ho sap més q nosaltres

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada