Cortoespaña a Sant Llorenç

SANT LLORENÇ DES CARDASSAR ES VESTEIX DE CURT

CORTOESPAÑA, festival itinerant que recorre Espanya, arriba a Sant Llorenç per mostrar els treballs més destacats del sector.

Emmarcats dins del programa Vetlades d’estiu 2014, els propers dies 22 i 23 de juliol a les 21.30 hores podreu veure els millors curtmetratges. Dia 22 podreu gaudir de 9 títols a Sant Llorenç, concretament damunt la biblioteca municipal Salvador Galmés, i 9 més dia 23 a Son Carrió, al pati de ca ses Monges. L’entrada serà lliure i l’acte compta amb un premi per al millor treball amb una dotació econòmica de 100 €. Es tracta d’una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar i Cortoespaña que pretén apropar el format al municipi.

Les projeccions consisteixen en un total de 18 curtmetratges de gènere i temàtica variada, que va des del drama fins a la comèdia passant per l’animació, o treballs més dinàmics i innovadors. La duració dels films també serà diversa, i podreu veure històries d’un cert desenvolupament argumental alternant amb relats més breus de tan sols uns minuts i que realitzen un exercici de síntesi sorprenent de narració en tan curt espai de temps.

A més, el públic serà el protagonista, l’encarregat de determinar quin és el treball guanyador del festival, ja que seran els mateixos espectadors els que triïn, mitjançant les paperetes de votació, quin curtmetratge mereix aconseguir el primer premi. Amb aquesta iniciativa es pretén implicar els assistents més enllà del simple visionat i involucrar-los en una valoració activa i crítica del què han vist a la pantalla.

El festival pertany al circuit Cortoespaña, una iniciativa de la Red de Cortometrajes per a promocionar el format curt, que el 2014 comptarà amb més de 100 festivals repartits en diverses localitats espanyoles al llarg de tot l’any. A més, el curt guanyador del festival es projectarà, juntament amb els que hagin guanyat a la resta de festivals, en una gala a final d’any a Madrid, en la qual es podran veure els millors treballs de tot el 2014.

Cortoespaña pretén ser no solament un nou i ampli circuit d’exhibició, sinó també un punt de trobada en el qual actors, productors, directors, guionistes i públic puguin participar activament, i un lloc en què el curt tengui l’espai informatiu i la cobertura periodística que reclama. En aquest sentit, juguen un paper cabdal Internet, les xarxes socials i, sobre tot, la plana web www.cortoespana.com, oberta a tothom que estigui proper o s’interessi pel món dels curts.

Cortoespaña compta amb el recolzament d’aquests grans actors, actrius, directors i directores que, amb una reconeguda trajectòria en el cinema, el teatre o la televisió, aposten pel curt com a format únic per contar històries. A Cortoespaña han participat curts de Borja Cobeaga, Manuela Vellés, Raúl Arévalo, Juanra Bonet, Miguel Rellán, Víctor Clavijo, Ernesto Sevilla, Antonio Dechent, Javier Gutiérrez, Javier Fesser, Mariano Venancio, Manolo Manquiña, Leticia Dolera, Mateo Gil… amb el suport de personalitats com Emilio Aragón, Marta Belenguer, Fernando Colomo, Carmen Machi, Isabel de Ocampo, Asunción Balaguer, Alberto Ammann o Eduard Fernández. A més, la xarxa compta amb la col·laboració i el recolzament dels ajuntaments i juntes de districte de cada festival, i firmes com Fnac, Editorial Càtedra, Instituto Buñuel o Falco Films, que aposten també pel projecte.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada