Concert i Gala de la Federació de Bandes de Música

El passat 25 de juliol es va celebrar a l’Auditori Sa Màniga de Cala Millor la Gala i Concert de la Federació de Bandes de Música.
Foto premiats  gala federació 25-07-2014
Nota de premsa de la Federació de Bandes de Música i Associacions Musicals de les Illes Balears.
Com cada any la Federació atorga els guardons “Premis de la Música” amb les següents modalitats “Premi Antoni Llompart” a tota una vida dedicada a la música per als Sr. Mateu Crespí Cladera de la Banda de Sa Pobla. S’encarregà de donar-ho el Sr. Jordi Vanrell Batle membre de la Junta Directiva de la Federació i molt vinculat a la Banda de Sa Pobla. L’altre guardonat amb el “Premi Antoni Llompart” fou Josep Font, que va ser el primer Vicepresident de la Federació. El “Premi Baltasar Moyà” per a la investigació musical va recaure en la Sra. Magdalena Ordinas Febrer, per la seva monografia “Recordances” dedicada a la història de la Banda de Música de Son Servera que ho rebé de mans de la regidora de cultura de Sant Llorenç, Sra. Maria Monserrat. El “Premi Rafel Bauzá” a Institució que s’ha destacat pel suport a les Bandes de Música va recaure a l’Exm. Ajuntament de Sant Llorenç, pel recolzament a la Banda durant els seus 40 anys d’història. Recollí el premi el batle Sr. Mateu Puigrós, de mans de la Consellera del Consell de Mallorca Sra. Margalida Ginard.
El President de la Federació Sr. Joan Carles Julià féu un breu parlament sobre la importància de donar suport a l’educació musical en el temps actual. Seguidament dóna pas a l’actuació de la Banda de Sant Llorenç.
La Banda de Música Centre Musical a Contratemps de Sant Llorenç des Cardassar interpretà tot un repertori d’obres d’autors mallorquins, compost per les següents peces: “El Artista” de G. Bauzá, “Laberinto 24” de A. Llompart, “Noche de Verbena” de B. Moyà, “Sa Trobada” de J. Martorel i “La Dida” de G. “Torres” Oliver. Fou dirigida per Damià Muñoz.

Agraïment de Magdalena Ordinas.
Premi Baltasar Moyà de investigació musical 2014
El meu agraïment al president de la Federació Balear de Bandes de Música Sr. Joan Carles Julià, a la junta directiva i a tots els músics de la federació pel premi, Baltasar Moyà de investigació musical.
Els meus primers records infantils van lligats a la banda de música del meu poble, Manacor.
El meu agraïment a tots els músics que al llarg del temps han format part de les bandes de música pel seu treball i esforç a favor de la música en la majoria dels casos totalment de manera altruista.
Agrair de manera especial la col•laboració que vaig tenir dels familiars i dels músics de La Serverense, actual banda de Música Local de Son Servera. Que m’obriren les portes de ca seva i compartiren els seus records.
Com anècdota dir que l’any 1882, que es va fundar La Serverense, el músic gabelli Baltasar Moyà, era ascendint a músic de primera categoria.
Gràcies també al meu home, que va ser president de la Banda de Música de Son Servera, i a les meves filles que tocaren amb la banda de Son Servera i la Banda de la Federació, pel seu suport i ajuda incondicional.
Felicitar a tots els músics en aquest dia tan especial com és concert i Gala de la Federació.
Enhorabona per la vostra implicació i esforç assajant i millorant dia a dia.
Des de fa vuit anys he tingut el privilegi com a component de la Coral Gent Gran Punta de n’Amer d’actuar cada any conjuntament amb la Banda de Música de Sant Llorenç des Cardassar.
És d’agrair l’esforç dels músics i director per aquest oportunitat que ens brinden a la coral.
Per acabar vull compartir i dedicar aquest premi a tots els músics que per motius de salut han hagut de deixar els seus instruments i no han pogut continuar tocant amb les bandes. De manera especial al meu amic, Llorenç Bauzá.
Felicitacions a tots els guardonats i moltes gràcies.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada