Joan Sanxo Tous

A rel de la publicació del llibre sobre Joan Sanxo Tous ha comparegut una informació que, davant la impossibilitat d’incloure-la en el llibre, he considerat oportú fer-la pública a través de Card.Cat.

A les “notes biogràfiques” faig esment que, tot i que Sanxo se’n va anar del poble quan només tenia 11 anys, la seva relació amb Sant Llorenç es va mantenir a través de quatre canals: les amistats personals, l’Ajuntament, la UGT i Esquerra Republicana. Ara, amb la informació apareguda, n’hi podem incloure una altra: la família.

Efectívament, després de traslladar-se a Mallorca –el 1943­– va seguir venint adesiara al poble per veure les seves cosines Àngela i Tonina Busquets Tous, de malnom “Salero”. La primera va tenir una filla, n’Antònia, que es va casar amb en Pedro Juan i tengueren una nina, na Maria, que en casar-se se’n va anar a viure a Artà. La segona, na Tonina, va tenir dos fills: n’Aina (casada amb en Miquel Caldentey “Pioro”) i en Joan (casat amb na Catalina Llodrà “Petona”, pares de n’Antònia, que ha estat la que ha aixecat la llebre que ens ha conduït a la present informació).

Val a dir que aquestes dues cosines són les dones que surten a la portada del llibre: n’Àngela és la més gran i na Tonina la més petita

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada