El TIL és mort. Els centres poden decidir si l’apliquen

Segons les informacions dels mitjans de comunicació, la consellera d’educació, Núria Riera, admeté ahir que els centres poden decidir què fer amb el TIL. Aquesta afirmació és coherent amb les resolucions judicials: el decret del TIL ha estat anul·lat i només es pot recórrer al Suprem en recurs de cassació si el Tribunal Superior de Justícia hi veu motius. L’ordre que desplegava el Decret i que fixava el calendari d’aplicació del TIL ha estat suspesa i el recurs de reposició que pugui presentar el Govern davant la sala del Tribunal Superior de Justícia no atura l’eficàcia de l’acte dictat pel tribunal.

Els centres que no tenen aprovat el TIL, perquè els claustres no li han donat llum verda, poden aplicar el projecte anterior. Els centres que han aprovat el TIL poden reunir el claustre de manera extraordinària i urgent i aprovar un nou projecte de tractament de llengües que presenti la comissió pedagògica.

Els pares i mares no han de témer els canvis que es puguin produir ni han de passar pena pels llibres que ja han comprat. La professionalitat dels docents i dels equips directius dels centres faran que cerquin les solucions adients a cada problemàtica.

EDUCACIÓ ADMET LADERROTA DEL TIL

Davant aquesta situació, la nova consellera d’educació hauria de fer una oferta a lacomunitat educativa:

Retirada dels expedients als directors, canvis a l’equip de la Conselleria, canvis al front de la Inspecció Educativa, no presentar recurs al TIL davant el Suprem i parlar amb tots els integrants de la comunitat educativa per arribar a un consens pel tractament de llengües als centres. Després ha de posar damunt la taula temes com a retallades a l’educació, baixes laborals, substitucions del professorat, compliment de les sentències que afecten als sexennis del personal interí, finalització de les mesures de reducció de despesa en educació, revisió de la llei de símbols,aplicació de la LOMCE … i posar les bases per poder arribar  a un pacte per l’educació que doni estabilitat al sector perquè pugui treballar sense injerències de caire polític.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada