La cançó de la setmana

Avui toca visitar una cultura més desconeguda, però no vos creieu que em refereixi a Àfrica o Àsia (que de per si ja sonen “exòtics”).  Lamentablement avui en dia en qüestions de música, si sortim d’Amèrica, Anglaterra o Espanya, tota la resta ens resulta quasi desconegut. Per això presentar un grup com Kapela ze wsi Warszawa, de Polònia (sí, membre de la Unió Europea) sona tan inhabitual.

Vaig descobrir aquest grup al ja desaparegut programa Diálogos 3, de Radio 3, cadena la qual afortunadament està allunyada del “mercat oficial” i almanco ens presenta música d’altres racons del món, a part dels habituals. Curisament aquest espai el presnetava Ramón Trecet (sí, el mateix que feia les retransmissons del bàsquet a TVE) i era ben bo per descobrir grups d’altres fronteres. Un dels que em va enamorar va ser precisament   Kapela ze wsi Warszawa, banda polonesa formada per joves universitaris que volen recuperar la música folk tradicional del seu país. Bàsicament podem dir que destaquen per la seva instrumentalització arcaica (percussió i violins de remisències medievals) i veus poderoses que sobresurten de la resta (a estones canten quasi “a capella”).

Tot un descobriment que vos convid a visitar:

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada