TIL, adéu

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha dictat avui quatre actes en els quals desestima el recurs presentat pel Govern a les sentències dictades contra l’ordre de desplegament del TIL el passat 24 de setembre i dóna la raó a UGT-STEI, Docents per la Democràcia, CCOO i la Confederació d’Associacions de Pares d’Alumnes de les Illes Balears.El tribunal afirma que seria un contrasentit el fet d’anu·lar el TIL i permetre que fos vigent l’ordre que el desenvolupa. També entén que no es causa cap perjudici irreparable amb la suspensió del TIL i tot i que reconeix que el Govern ha presentat recurs davant el Tribunal Suprem, considera que no es pot esperar la sentència d’aquest tribunal per aturar l’aplicació del Decret de Tractament Integrat de Llengües.

Amb aquests actes el TSJIB no deixa cap dubte sobre quina és la situació legal actual de l’ensenyament de les llengües a les Illes Balears: La Llei de Normalització Lingüística, el denominat Decret de Mínims i les Seccions Europees.

El BOIB d’ahir, en un fet sense precedents publicava l’anul·lació per part de la Conselleria d’Educació d’una Resolució sobre el TIL que la mateixa conselleria havia publicada el mes de juliol passat i reconeixia defectes en la seva tramitació.

BOIB

Avui mateix, el Grup de Treball Unitari (GTU) format per sindicats, Assemblea de Docents, inspectors, pares i mares, directors … ha fet públic l’informe sobre la situació del TIL als IES de les Illes Balears. Si estau interessats aquí el teniu:

Situacio PTIL 23 octubre

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada