La cançó de la setmana

Aprofitant que aquest cap de setmana és la festivitat dels difunts (Tots Sants, per uns;  Halloween, per altres) quin millor tema per posar que Thriller, de Michel Jackson, la cançó terrorífica i d’ultratomba per antonomàsia.

Michel Jackson, per mi, és un dels pocs exemples que demostra que la comercialitat i el mainstream  no tenen perquè anar sempre separats de la qualitat i la brillantor musical. És vera que era un tipus estrany (massa)  i capritxós (basta recordar que va voler mutar de pell), però el que nosaltres hem de jutjar és la seva faceta musical i aquí hem de reconèixer que la seva etiqueta de “rei del pop” és més que encertada. Melodies i tornades irresistibles que just sentir-les et feien remenar l’esquelet; sentit de l’espectacle (en els concerts i en els videoclips); una manera de  ballar diferent i trepidant… En resum, un artista irrepetible que quedarà a la història.

Podríem posar quasi qualsevol clip del senyor Jackson, ja que la majoria  són coneguts, però res millor que Thriller un cap de setmana “terrorífic” com aquest. A més, el tema i el seu corresponent  videoclip ajunten els trets caracterísitcs del petit dels Jackson:  bon ritme, ball espectacular i escenes  plenes d’efectes especials, més pròpies del cinema (de fet, el clip va ser dirigit per un professional del setè art, John Landis, director de films com The Blue Brothers o Un hombre lobo americano en Londres).

Us deix, idò, el vídeo en dues versions, la curta per si només voleu gaudir de la cançó sense més romanços; i la llarga, per si també voleu degustar una introducció i un desenllaç més propis d’un curtmetratge que d’un videoclip musical.  I és que fins i tot en això va innovar…

Versió curta (4 min i 52 seg):

Versió llarga (13 min i 43 seg):

Un comentari a “La cançó de la setmana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada