Es racó de sa cuina a card.cat…Pepi Sevilla

PEPI SEVILLA ALIQUE és una persona súper solidària, des de fa un raig d’anys, és voluntària de l’Associació Espanyola Contra el Càncer a les Balears. L’any 2010 amb motiu del 50è aniversari de l’associació li fou concedit el guardó com a voluntària més antiga de les Balears.

Pepi 10-11-2014 006

Durant devuit anys, dos dies a la setmana es desplaçava als hospitals: Joan March, Verge de la Salut, Son Dureta i Son Espases ajudant a l’associació amb el voluntariat.
reconeixament voluntariat
Na Pepi a l’any 2010 rebent el guardó de mans de la presidenta de l’AECC Teresa Martorell.

També ha col•laborat sempre amb la Junta Local de Cala Millor i Son Servera la qual presideix actualment.
És una bona aficionada a la cuina i juntament amb les seves companyes de junta fan plats salats i dolços per vendre a les diferents festes de Cala Millor i sa Coma i destinen els beneficis a l’associació.
Sopar càncer Cala Millor 03-08-2013 025
Components de la Junta Local de Cala Millor i Son Servera de l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

Na Pepi va viure la seva infantesa i adolescència a Felanitx on es va casar l’any 1970 amb en Miguel Muñoz, que procedent de Granada, feia uns anys, havia arribat a treballar al sector turístic de Cala d’Or. El mateix any del seu casament la companyia hotelera va destinar el seu home a Cala Millor i el matrimoni passà a treballar-hi a un hotel, la pròpia empresa els va cedir una habitació i començaren la seva vida en comú. Amb el pas del temps i molta feina anaren prosperant i es compraren una casa. El matrimoni té dos fills i quatre néts.
Pepi i Miguel 10-11-2014 008
El matrimoni a l’actualitat

1 – Nom?
Pepi Sevilla Alique

2 – Data de naixement i lloc ?
Vaig néixer el dia 1 de desembre de l’any 1947 a Cuenca. Però d’edat de 3 anys he viscut sempre a Mallorca.

3 – Estudis i feina actual?
Vaig estudiar al Col•legi de la Providència de Felanitx. Pensionista, i presidenta Junta Local de Cala Millor i Son Servera de l’ACCE Balears contra el càncer.

4- Com va començar la teva afició per la cuina?
A la meva mare no li agradava cuinar i als 15 anys em vaig ficar a sa cuina,

5 – Qui et va ensenyar a cuinar?
Les veïnes, amigues, família, i les receptes de cuina mallorquina dels llibres de madò Coloma.

6 – Quin tipus de cuina t’agrada?
No tinc preferències per res en concret, m’agrada tot tipus de cuina.

7 – Quin plat t’agrada més cuinar?
Si no tinc els fills i néts m’agrada un bon bullit d’ossos salats i també el bacallà al forn. Tenim un petit hortet i a l’estiu segons la cuita fem tombet, albergínies, trempo, coca de verdures, etc. M’agrada la cuina de temporada.

8 – I menjar?
Qualsevol plat que em faci en Miguel, el meu home. Ell cuina molt bé i sempre en sorprèn. La cuina a ca nostra sempre ha estat cosa de dos, hem compartit, sempre l’espai dins la cuina. Ell va treballar 40 anys de mecànic de manteniment dins cuines d’hotel, i sempre duia noves idees i receptes noves per a provar. Fent es beneit espigolava un poc d’un cuiner, un poc d’un altre i d’aquesta manera anava fent les seves pròpies receptes.

9 – Un plat per a compartir amb amics o parella?
Un no, molts, els que els agrada a la meva gent. Ahir que mateix vaig fer “lasanya” i tots repetiren.

10 – Quin plat o dolç triaries per un dia especial?
Un dia especial fèiem molts plats dolços no només un.

11 – Una recepta o receptes per a compartir amb el lectors de Card.cat.?
Diuen que en surten bé les coques de poma, de nous, d’albercocs, els mantegats, etc. Si vols et puc donar la recepta de la coca de poma.

Coca de Poma de na Pepi Sevilla
Ingredients
100 grams de mantega
4 cullerades de sucre
4 cullerades de llet
4 ous
250 grams de farina
1 sobre de llevat marca “Canari”
3 o 4 pomes
6 cullerades de confitura d’albercoc per pintar la coca
Es mesclen tots els ingredients de la manera tradicional, la poma es fa tallades ben primetes i quan hem posat tots els ingredients dins el moltó hi posem la poma a tallades per damunt i per sobre la confitura i enforna’m la coca.

tarta

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada