Vol dir que no en sap res senyor David Abril?

Vergonya és el que he sentit durant aquests dies del comportament de gent de MES per Mallorca envers el col·lectiu senegalès que aquests passats dies es va mobilitzar per donar suport a un dels candidats a la batlia de Palma, en Madiop Diagne. Vostè senyor Abril, enlloc de demanar disculpes com a un dels caps visibles de la direcció del partit, avui mateix encara ha tengut la cara dura d’intentar capgirar la truita fent acusacions falses contra na Cathy Sweeney, companya meva i d’en Madiop.

David Abril

 

Vostè mateix sap, encara que ho vulgui amagar, que el candidat anà a votar el dematí a Palma i no el deixaren votar perquè estava censat amb el NIE i ell portava el DNI i no fou precisament na Cathy la que no el deixà votar. Però el greuge amb el color de la seva pèll no acabà aquí.

Una de les vocals de Flassaders, en veure que els companys senegalesos d’en Madiop l’anaven a votar, es dirigí a una companya i li digué: “No deixeu votar aquests que voten tots amb el mateix carnet”, no ho sabia això?

No sabia tampoc que cert personatge del PSM ben conegut per Manacor es passejava pel poble dient “En Lladó ha fitxat 200 senegalesos!!”?

Paraules que, coses de la vida, coincideixen amb el titular d’un diari (i de certes afirmacions del seu partit a les xarxes socials), a on al final de l’article s’hi pot llegir: “a més d’un li ve al cap la situació que es generà en les primàries del PSC a Barcelona, en què el vot massiu de pakistanesos (que en aquell cas desconeixien el procés i que votaren amb paperetes que els facilitaren a les portes del punt de votació) desvirtuaren el procés…” i que, coses de la vida, és el mateix diari en el que avui s’hi pot llegir l’acusació que fa vostè a la companya Cathy Sweeney.

No sabia tampoc que aquest diari fou el que publicà una setmana abans de les primàries una denuncia falsa que havia estat arxivada feia més de 5 mesos, en contra del president d’Esquerra Republicana a les Illes, intentant d’aquesta manera desvirtuar-lo de cara a aquestes primàries? Diari del qual el seu director formà fins no fa gaire part d’Entesa, una de les parts del PSM-Entesa i que tractà a Joan Lladó d’escolà major al seu perfil de twitter?

Biel Huguet

Sabia vostè que els qui posaren aquesta denuncia foren els mateixos que durant tots aquests mesos han intentat dinamitar Esquerra Republicana difamant-nos diàriament amb mentides mitjançant les xarxes socials i que oh!, coses de la vida, han vist premiada la seva actuació amb la petició de vot a la militància del PSM-IV a n’Agustina Vilaret per part de la cúpula del seu partit, que és la candidata que, juntament amb els denunciants abans esmentats, promogueren sense gens d’èxit, la destitució d’en Joan Lladó de la presidència d’Esquerra Illes.

I així podríem continuar… Sembla que vostè senyor Abril, fa com que no se’n tem de res, però els fets són provats i vostè s’amaga i calla darrera la seva poltrona. Com vol que amb la seva actitud la gent d’Esquerra ens poguem sentir còmodes de cap manera a dins MES? Vaja, supòs que això tampoc ho sap.

 

 

 

29 comentaris a “Vol dir que no en sap res senyor David Abril?

 1. Personalment veig bastant lamentable que una cosa que teòricament havia de ser un cant a la democràcia i l’obertura acabi d’aquesta manera. Massa galls en el corral? Segurament… I és que a vegades val més sol que mal acompanyat. I ho dic per tots.
  No jutjaré res del que dius Serafí, pq no hi era i no sé exactament què passà. Supòs que cadascú utilitzà les seves armes (algunes, com és ja típic entre els polítics, brutes i amorals), i cap pot anar de sant. Ara bé, he de dir que en Lladó m’ha demostrat ser mal estratega polític. No veia que a unes primàries obertes no quedaria ni entre els cinc primers? Si el seu partit representa un 20-30 per cent respecte al psm és normal que quedi relegat a una posició llunyana. Quin feia comptes quedar? El que no entenc és que acceptés les regles del joc, ja que podia veure que el relagarien enrere. Però si va acceptar (que és el que m’estranya) hauria d’acceptar els resultats. Justificar-los en una campanya contra seva a les xarxes socials o a l’impediment de poder votar a un parell de senegalesos em semblen excuses de mal pagador. Sense res de tot això (i suposant que va ser així) tampoc hagués quedat molt més envant. Es tractava d’una simple regla de tres que no va pensar a calcular abans de les primàries.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +4 (de 8 vots)
  • Pau, potser t’hauries d’informar un poc abans. A les primàries s’hi presentaven 3 partits: PSM, Esquerra Republicana i IV. EL PSM i IV s’ajuntaren per fer-nos el que es sol dir una pinça. Feren unes llistes per als seus militants, cosa que no és criticable a no ser que ho facis per fotre a un tercer. IV va ser premiat amb els llocs 2 i 3 al Parlament (David Abril i Margalida Capellà) fins i tot per davant de gent que porta anys militant al PSM http://www.mallorcadiario.com/el-psm-manda-lista-de-buenos-y-malos-los-suyos-para-las-primarias/ . Però no contents amb aixo demanaren el 6è lloc per a n’Agustina Vilaret, candidata visible d’un petit sector crític d’Esquerra que en els darrers temps està intentant dinamitar el partit des de dins (per més informació mirà els enllaços).
   Per acabar et recomanaria no subestimar en Joan Lladó, a més de ser una persona collonuda, fa una feinada per al partit, només que no és vol vendre els ideals (com jo mateix).

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: -2 (de 6 vots)
   • Supòs que psm i iv s’ajuntaren abans de les primàries. Lladó sabia el que hi havia i va participar de les primàries. Després, quan els resultats han estat dolents per ell, no pot sortir a queixar-se. Ho hagués denunciat abans…

    VN:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: -1 (de 3 vots)
    • I amb això no dic q em pareixi bé aquesta llista preparada i enviada a consciència. Però en Lladó va acceptar jugar-hi…i el que fa ara és bastant oportunista. Si de cas ho hauria d’haver denunciat des del principi públicament.
     Entre tots estan fent un magre favor a l’esquerra illenca.

     VN:F [1.9.22_1171]
     Puntuació: -1 (de 3 vots)
    • En Joan no pren cap decisió d’aquestes unilateralment. És el partit ( jo mateix amvb el meu vot) qui ho decideix per assemblea. No caiguis en l’error de criticar en Joan, les decisions les prenem tots.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Puntuació: -6 (de 8 vots)
     • Rectific idò: esquerra republicana no ho sabia? Si acceptes les regles del joc, no et pots queixar després quan has perdut.
      Si dic Lladó és pq és el cap visible i qui ha fet les declaracions, però no tenc res contra seva.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Puntuació: -1 (de 3 vots)
  • Per cert, que consti que res te a veure això amb en Tomàs i na Dolors de Sant Llorenç. El dia de les primàries fou collonut estar amb ells.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +2 (de 4 vots)
 2. Puc estar d’acord al 90% amb les idees d’ERC, però el senyor Lladó ha fet el ridícul i és un càncer per al partit (com demostra tanta gent que n’ha sortit escalivada i la política de “terra cremada” que fa). El seu cv professional fa por (per buit) i hauria de veure que ja li toca plegar (després de 12 anys culejant) i fer qualque cosa en aquesta vida que no sigui pretendre viure de la política.

  Lamentable també ho és la por del PSM-IV davant “l’amenaça” d’esquerra a l’hora de votar candidats. No importava fer llistes, les forces són les que són (80-20%?75-25%?) i bastava deixar que passàs talment (no hagués canviat gens els resultats). Igual com en Biel Barceló, que això de la regeneració o la limitació de mandats sempre pareix que li agafa enfora.

  I aquí podia votar tothom, però millor si és per voluntat pròpia, amb coneixement i sense que t’hi duguin a cotxades del vehicle d’un dels votats a la papereta que t’han donada ja emplenada… Entre senegalesos i marroquins ha estat una vergonya (i no per racisme, sinó perquè no saben ni què és MÉS ni interès que en tenen els que els han convençut per a que es deixin dur a votar)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 5 vots)
  • Esquerra te a dia d’avui més militants que mai. Els contants atacs a la persona d’en Lladó no tenen raó de ser. Ell va ser escollit a unes eleccions fa una any per la militància i és el president legítim del partit. Així i tot ningú és etern ni imprescindible, però a dia d’avui estic segur que no hi ha millor president que en Joan.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: -4 (de 8 vots)
  • Esquerra va entrar a l’executiva de MES sense dret a vot (entre altres coses). Ferem tot el possible per ajuntar l’Esquerra sobiranista al mateix partit. Se veu que hi havia gent a la que no li interessava.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: -5 (de 9 vots)
 3. El q molts veim és q Lladó ha embrutat el procés i el q havia d ser la festa d la democràcia s’ha embrutat a causa ďaqt senyor q hauria ďassumir el q diuen els més d cinc mil electors.
  Ho he trobat trist i desagradable

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 5 vots)
  • I da-li amb en Lladó. Reprodiu lo que diuen en Barceló i companyia talment un dogma. En Lladó és una excel·lent persona, maldament vos pesi. I sempre actua com a representant del partit. Lew decisions que prenem nosaltres són les que ell fa arribar a la resta, li agradin a ell o no.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: -3 (de 7 vots)
 4. En relació a la pregunta que es feia recentment a altres articles, aquest és un exemple de perquè la gent “de carrer” que no milita a cap partit desisteix de participar en la política activa.
  El bagatge curricular i intel·lectual d’alguns personatges d’aquesta pel·lícula és tan nefast, que qui el defensa aquí no tindria perdó sino fos perquè d’aquest projecte en depèn el futur de Mallorca. Seny.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +3 (de 7 vots)
 5. Serafí, no som del psm, ho dic des d dfora, heu donat carnassa al Pp i a IB3.
  Lladó pot ser bona persona, tant com tanta altra gent vàlida.

  Fer personalismes davant el pluealisme és, com diu Podemos, casta

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 2 vots)
  • Noltros no en som els culpables. Els qui han donat carnassa ha estat en David Abril dient que fou na Cathy Sweeney qui no deixà votar a en Madiop. O la presidenta de mesa que no volia deixar votar els senegalesos. Incloure al sector crític d’Esquerra demanant que votassen per ells tampoc ha ajudat gens.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: -1 (de 5 vots)
 6. Intentar primer muntar la tupinada aprofitant-vos d’aquesta gent, després quan fracassau referir-vos a la gent de Més per Mallorca com a una mena de Ku Klux Klan i intentar camuflar de batalla antirracista el que no és més que una grotesca maniobra per a trobar una poltrona prou gran per l’ego del vostre líder, deu ser del més indigne que he vist en política a les Illes Balears, per venir de qui ve, que si fóssiu del PP, no m’espantaria.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +2 (de 6 vots)
  • I que et penses tu, que aquesta gent no pensen per ells mateixos o què? Mare de Deu quina manera de pensar…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 0 vots)
 7. Serafi, si eres a sant llorenc no pots saber de manera directa el que va passar i/o es va dir de manera directa a palma el dia de les votacions de les primaries, segurament ho saps de manera indirecta per altres persones, no vull dir que sa informacio t’hagi arribat distorsionada.
  Amb aixo vull dir que la teva opinio es tant respetable com qualsevol altre, pero tambe has d’acceptar les dels altres i no concloure que els altres no disposen d’Informacio real perque no hi eren presents.
  Segurament ER tenia unes altres expectatives dels resultats, i els reals no han estat del seu gust, s’ ha d’acceptar entretant no es demostri cap trampa, alguns del partit han sortit mes ben parats que el seu propi “cap” val aixo alguna consideraicio.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +4 (de 6 vots)
  • Jo puc demostrar-te lo que dic.Puc mostrar-te captures de pantalla a on un militant del PSM confirma el tracte racista rebut per part de la presidenta d’una mesa i com s’obrí la urna de Bunyola, fora de l’horari previst i sense avisar a la vocal que les trobà desprecintades. En canvi el señorito David Abril, no només menteix en les acusacions falses contra na Cathy, sinó que ni tan sols li ha demanat perdó. Vet aquí la diferència.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: -2 (de 6 vots)
 8. Mem, no acab d’entendre res i doncs no puc opinar molt al respecte. Tenia entès que tots els afiliats als partits que confomaven Més podien presentar-se a les primàries com a candidats i que aquestes eren obertes a tothom a l’hora de votar. I tant vots que aconseguia cada candidat representava on et tocava de la llista d’on es presentava. No va ser així al final?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)
   • Jo sí l’he llegit i estic bastant d’acord amb el que diu el bon Toni. De fet diu coses ben similars als meus comentaris. És a dir que hi va haver joc brut de les dues bandes, que jo ja suposava i en Toni (molt més informat i amb més contactes que un servidor) corrobora amb exemples i que han espenyat així el que havia ne ser una festa de la democràcia. A part, també critica la pixada fora de test d’en Lladó, que era el que jo et reclamava i no reconeixies, quan una vegada perdut havia sortit a dir tot el que va dir. En Toni concretament diu ” A parer meu, Joan Lladó s’ha equivocat a l’hora de manejar els tempos de la seva reacció. La gestió de la derrota per part del president d’Esquerra ha estat nefasta. Una reacció en calent que només ha ajudat a crispar un ambient que ja venia calent des de la campanya”. Més o manco el que jo venia a dir.
    Per això em sorprèn que recomanis aquest article quan has estat en desacord amb tots els meus comentaris (o això m’ha parescut).
    Li hauré de dir a en Toni, un bon company de feina, que el tens més en consideració que a mi. I això que som es presiiiiiiiii… Ja ja ja
    PD: Només una puntualització a en Toni. Això dels vots dels negres no és que estàs malament perquè fossin negres, sinó perquè intentaven controlar una sèrie de vots de manera quasi “teledirigida”, igual que Més va fer malament de “teledirigir” amb les seves llistes preparades els vots dels seus amics i propers. Tant en un cas com en l’altre (negres i blancs) és igual de deplorable en unes primàries que volien ser un exemple de democràcia oberta i lliure

    VN:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 2 vots)
    • “Això dels negres” si haguéssin estat blancs ningú hagués dit res. O et penses que els altres candidats no varen mobilitzar familia i amics. O no van a cercar els padrinets amb la cadira de rodes altres partits polítics?. I alerta, no ho crític en cap cas. Sempre he pensat que els partits d’esquerres som massa puristes en aquest tema i que la campanya s’ha de fer per tot, a les residències també (sense entrar amb els malalts mentals, clar).

     VA:F [1.9.22_1171]
     Puntuació: -2 (de 4 vots)
     • Per això Serafí dic que “Més va fer malament de “teledirigir” amb les seves llistes preparades els vots dels seus amics i propers”, així que sí hi pens. Però jo sí que trob que està mal fet. Una cosa és anar a exposar les teves idees a una residència o a qualsevol altre lloc i l’altre és supervisar i preparar el vot a una residència, un col.lectiu (negre o blanc). Potser sigui massa purista però aquesta és la política en la que crec i per això mai entraré en cap partit, no perquè passi de tot, sinó perquè sé que funciona així com tu dius, i no estic dispost a acceptar les regles del joc. I crec cert que molta gent (a part dels passotes, que no dic que no n’hi hagi) defuig dels partits polítics (no de la política) per la mateixa raó. I així aprofit per contestar a aquells que es queixaven que ningú jove es posi al capdavant d’un partit. I qui s’hi posa amb aquest panorama?

      VA:F [1.9.22_1171]
      Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada