Un comentari a “La Duquesa

  1. De les coses bones que pens que ha aportat la Duquesa d’Alba és que ha sabut trencar estereotips i que, tot i ser vella i arruada (i no ho dic despectivament ja que tots, si no morim aban, envellirem com ella), no va perdre mai el sentit de la estètica i sempre anava estupendament vestida (perquè no és lo mateix dur vestits cars a dur vestits guapos). Clar que eren vestits cars, encara que Caietana de Alba ha obert pas en Espanya a que les dones velles es vagin interessant per la moda, que a vegades pareix que és exclusivament cosa de jovenetes, i no hauria de ser així. Les velles també poden anar molt ben vestides. I per les dones velles que no siguin tan riques com ella poden sortir vestits més assequibles. Estic convinçut que les velles del futur no estaran tan empegueïdes com ara de posar-se a la moda i ho faran amb bon gust crític. I cal reconèixer el bon gust estètic de la Duquesa.

    Per altra banda, un dels altres mèrits de Caietana administrar tota la seva herència. Una herència que li ve de moltes generacions enrera, de l’època on la societat estava dividida en classes socials privilegiades i no privilegiades. I aquesta fortuna que té és deguda a l’explotació injusta de molts d’Espanyols que feien feina en les seves propietats durant segles. Aquestes terres de la Duquesa varen ser injustament arrebatades al poble fa moltes generacions, i ara ja és hora que tornin al poble. I això de que per tenir més hagin de pagar menys imposts, es una autèntica vergonya.

    Al poble lo que ha estat usurpat al poble. Ja basta de privilegiats i privilegiades.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada