Notícies rellevants del 2014 de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar

Recuperació de l’IVA, baixada d’imposts, noves instal·lacions esportives, projecte CERTESS, any dels brodats i les brodadores…
L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar guanya la batalla a Hisenda

L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar, en data de 25 de novembre de 2010, va interposar un recurs davant la Delegació d’Hisenda de l’AEAT demanant la devolució d’ ingressos indeguts realitzats per Bellver, S. A., en haver facturat i ingressat l’IVA per les subvencions d’explotació no vinculades al preu rebudes de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar, per un import total de 502.623,78 euros, més els interessos de demora corresponents.

Finalment, en data de 7 de març de 2013, s’interposà recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, que en data de 19 de desembre de 2013 va emetre sentència estimant el recurs interposat i reconeixent el dret a la devolució dels ingressos indeguts. D’acord amb aquesta resolució es reconeix a l’Ajuntament de Sant Llorenç el dret a la devolució de l’IVA sol·licitat més els corresponents interessos de demora, quantificats en 115.698,96 euros.
El total percebut per recuperació d’IVA des de la creació de l’empresa municipal és ja de 1.620.801,38euros.
Aquests ingressos han estat destinats íntegrament a la reducció del deute municipal, seguint amb la planificació de l’equip de govern d’aconseguir un endeutament 0 als propers anys.

Baixada important de l’IBI per als llorencins per a l’any 2016
Per primera vegada l’Ajuntament de Sant Llorenç compleix amb tots els requisits per dur a terme una actualització (a la baixa) dels valors cadastrals.
El Ple de l’Ajuntament de Sant Llorenç del passat 6 de novembre, va acordar sol·licitar a la gerència regional del Cadastre aquesta actualització a favor del municipi. D’acord amb la normativa, aquesta sol·licitud suposarà una reducció aproximada del 20% dels valors cadastrals del municipi.
Amb l’actualització de valors cadastrals es reduirà: L’ Impost sobre Bens Immobles, IRPF, l’Impost sobre el patrimoni, l’Impost sobre Transmissions patrimonials i la plusvàlua.
El valor cadastral del municipi passarà de 1.313.129.418,48 euros a 1.050.503.534,78 euros.
En relació a l’IBI també s’aprovà al Ple la modificació dels requisits per a obtenir la bonificació en l’impost per a famílies nombroses, amb l’objectiu de permetre que s’hi puguin acollir un major nombre de famílies.Segona baixada de les taxes de fems
L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar aprovà una segona reducció del 15% de les tarifes aplicades en la taxa de fems, amb un import estimat de 480.000 euros, aprovat en el darrer ple per l’equip de govern. En dos anys els rebuts de fems s’hauran reduït un 30%.
Amb l’objecte de promocionar les pràctiques ambientals en la gestió dels residus, els subjectes passius que participin en els programes de recollida selectiva dels residus sòlids urbans que impulsi l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar tindran dret a rebre una tarifa diferenciada (Tred) en funció de la quantitat de la fracció orgànica separada correctament.
S’ha de destacar que la taxa de fems de Sant Llorenç ha passat a ser una de les més econòmiques de Mallorca, sobretot per les residències familiars.ESPORTS:
Durant aquest any s´han acabat d´executar les obres d´ampliació i millora de determinades instal·lacions esportives, com són la gespa del camp de futbol del Cardassar i les pistes de pàdel.fotoNoticia.asp

CENTRE ESPORTIU I DE SERVEIS DE CALA MILLOR:
El projecte del Centre Esportiu i de Serveis de Cala Millor és una iniciativa del Consorci per a la Millora de les Infraestructures Turístiques i per al Foment de la Desestacionalització de l’Illa de Mallorca, depenent del Govern de les Illes Balears, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar.
El pressupost del projecte arriba a 1.214.332,2€, i és finançat per les dues entitats: 788.454,08€ són aportats pel Consorci, i la resta, 425.879,21€ per part de l’ Ajuntament.
Les obres s’han iniciat aquest mes de desembre a l’antic recinte del camp de futbol de Cala Millor, situat al bell darrera del nucli turístic de Cala Millor. El nou centre esportiu allotjarà un camp de futbol 7, amb gespa artificial, il·luminació i grades. També es construiran les edificacions on s’ubicaran els vestuaris, infermeria, cafeteria i un punt d’informació turística.
L’objectiu d’aquest projecte és dinamitzar el turisme esportiu del destí turístic de Cala Millor-Mallorca, format pels municipis de Sant Llorenç i Son Servera, que comparteixen el nucli de Cala Millor i ajudar a reduir l’alta temporalitat de la zona.

CULTURA:
El poblat talaiòtoic de s’Illot forma part del projecte Certess de rutes culturals europees
El projecte europeu CERTESS té per objectiu el desenvolupament sostenible, la gestió i la posada en valor de les rutes culturals europees. L’ATB, que participa en qualitat de soci, ha de posar en marxa un Pla Pilot d’implementació de Ruta i, a Balears, girarà entorn de la temàtica púnica i les relacions amb les comunitats talaiòtiques illenques.
Per tal de facilitar la promoció turística online, el jaciment del poblat talaiòtic de s’Illot entrarà dins el catàleg del TIE (ESCAPARATE TURÍSTIC INTEL·LIGENT), un projecte duit a terme per l’Agència de Turisme de les Illes Balears, inclòs dins el Pla Integral de Turisme de les Illes Balears. El TIE, recopila, aglutina i posa a disposició del públic en general i del sector empresarial un catàleg complet de recursos turístics existents a les Illes Balears.

certess

Any commemoratiu als brodats i a les brodadores de Sant Llorenç des Cardassar
A Sant Llorenç s’ha viscut un any molt intens, on tots els visitants i residents del municipi han pogut tocar de primera mà aquest món dels brodats i poder veure la complexitat d’aquest art tan elaborat.
Aquest any 2014, commemoratiu a la temàtica dels brodats, ha estat com retornar a traves del temps per recordar una tradició tan arrelada a la nostra cultura com es la tècnica dels brodats. La principal protagonista és la dona treballadora, que amb el seu esforç i treball ha format part de la història de la cultura mallorquina.
En aquest any commemoratiu a l’any dels brodats hi ha hagut exposicions, tallers, demostracions de brodadores expertes, dolços artesans, escultura en viu i música .
Volem donar les gràcies a tots els que heu fet possible que aquest any commemoratiu dels brodats i les brodadores ens ha fet gaudir tant. Ens ha recordat d’on venim i valorar el nostre passat que ens ha acompanyat fins al present actual. Activitats que han estat proposades per la comissió que es va constituir a principi d’any, coordinada per l’àrea de cultura de l’Ajuntajment i per la historiadora Lourdes Melis.
En aquest any 2014 ha estat l’ edició i presentació del llibre “ Tallers, brodadores i brodats a Sant Llorenç des Cardassar (1924-1974).” De Lourdes Melis.

EXPO
NOUS PROJECTES
Per a l’any 2015 es finalitzarà el projecte de la Sala Rigal, una important inversió cultural i social que cobrirà les mancances en les instal·lacions en el nucli de Sant Llorenç, un espai diàfan i obert que acollirà la vida cultural i social del poble.
La Sala Rigal ha de treballar per posar la cultura a l’abast de tota la ciutadania de Sant Llorenç, programant amb qualitat i flexibilitat, donant resposta a les inquietuds, necessitats i formes d’expressió de la població local, amb mecanismes de participació en el seu model de gestió i treballant de forma coordinada amb la resta d’equipaments del territori.
S’està programant per a l’any 2015, el cicle de conferències educatives IMPLICA’T, que ja han creat un referent comarcal.

Un comentari a “Notícies rellevants del 2014 de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada