L’altra cara de Sant Antoni

Com que en Serafí Lliteres, l’intrèpid reporter de Card.cat, ja dóna abast tot sol amb la seva càmera (no és estrany que fos mereixedor d’una glosa a l’argument 2015, la qual podem recordar: En Serafí l’heu reparat? Sabia cert que hi seria , ja torna estar preparat per fer una fotografia), un pobre servidor com jo es veu relegat senzillament a presentar l’anomenada “altra cara de Sant Antoni”, en la qual l’humor, la ironia i el sarcasme intenten pal·liar la mala fotografia.

Primer comencem amb unes entranyables imatges que en Pedro Fullana Barceló ens envia des de Manacor. Resulta que el nostre poble veí (o ciutat, que si no se m’enfaden), va tenir el bon detall de recordar-se’n de don Jeroni, el nostre  difunt capellà. Va sortir representat en un fogueró juntament amb la figura de don Llorenç, un altre rector de la contrada també difunt aquest any, i una preciosa glosa que l’exalçava: Don Llorenç i don Jeroni al cel blanc volen entrar, mentre que el gran Sant Antoni els espera per passar.  

El que no vaig entendre tant va ser aquesta imatge tan poc santantoniera que es va repetir a Sant Llorenç, Son Carrió i Sa Coma:

Deu ser cosa de la globalització…

Però la cosa no acabà aquí i vaig haver-me de pessigar una estona en veure aquests dimonis tan fashion

Definitivament ha arribat la modernitat…

Els que van deixar anar això de la modernitat i la ruptura i apostaren sota segur foren el caramull de carrosses (entre Sant Llorenç, Sa Coma i Son Carrió en vaig comptar més de quatre) que decidiren homenatjar les nostres brodadores. Punyeters… sabíeu bé que amb aquest tema podríeu pispar algun premi, eh?

I xerrant de modernitat i tradició, vaig veure que n’hi va haver que s’apuntaren a la tecnologia i anaren damunt dues rodes (fos moto, bicicleta o patinet, com en el cas de Son Carrió) i d’altres a la manera prehistòrica:  a peu i arrossegant el carretó per l’arena del desert (en aquest cas per l’arena del carrer Major de Sant Llorenç), com toca per fer honor a la llegenda de Sant Antoni.

Per acabar us deix un popurrí d’allò més variat:

Aquest article s'ha catalogat com a General per Pau Quina Jaume. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç.

Un comentari a “L’altra cara de Sant Antoni

  1. T’en donaré de madona…si un dia trob ses claus t’hi tancaré a dins! Mal reputa! 😉

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: +1 (de 1 vot)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada