La Federació Balear de Bandes de Música a Josep Clement

El passat 19 de gener ens va deixar Josep Clement, president de la Federació Balear de Bandes de Música i Associacions Musicals en diverses ocasions. Activista de les bandes de música va ser President de la Banda s’Almudaina de Palma. El 1989 va ser un dels impulsors de la Federació, en va ser secretari i la va presidir uns anys després. També formà part del grup impulsor i primera Junta Directora de la Confederació Espanyola de Societats Musicals, actualment encara n’era Vocal. Impulsà la creació de la Banda Selecció Juvenil de la Federació a principis dels anys 90.
En la seva presidència de 1996 a 2010 va impulsar la Banda Selecció Balear, integrada pels músics federats, actuà als Festivals de la Confederació, per Santiago de Compostela, Tenerife, Madrid, etc i Festivals de Balears a Menorca, Formentera i Eivissa. Va crear la revista Faristol, s’impulsà la recuperació d’obres musicals d’autors de les Illes Balears, i es crearen els Premis de la Música que entrega la Federació.
Va ser guardonat amb el Premi Rafel Bauzà a la persona destacada pel seu suport a les Bandes de Música l’any 2013.
Per l’activisme associatiu musical i cultural Josep Clement ha estat un referent per músics, directius i aficionats a les Bandes de Música, i ens deixa un llegat de feina desinteressada per la música i exemple de capacitat de feina i amabilitat. El trobarem a faltar.Bandes1

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada