Podemos, tan centralista com el PP (o més)

No pos en dubte que Podemos tregui uns grans resultats aquestes properes eleccions del maig, fins i tot no em vendria gens de nou que les guanyés. Ara bé, en cap cas crec que el fet de que la formació política de Pablo Iglesias guanyi les eleccions canvïi gens la relació que els Illencs tenim amb el Govern Central, potser fins i tot podria empitjorar.

Dic això perquè hi ha una sèrie de fets que fan pensar que aquest partit no serà “El Messies” com alguns esperen, sinó que és un partit que lluny de ser, com prometia, un partit a on les coses es decidirien als famosos “circulos”, les grans decisions, les que afecten a la gran

majoria de la gent, es prendran des de Madrid com s’ha fet fins ara amb els diferents governs de PP i PSOE. Els fets que m’han fet pensar això són els següents:

Els candidats amb el suport de Pablo Iglesias, es van imposant a les grans capitals de l’estat, cosa que pel que pareix es repetirà a la candidatura de Palma a on el candidat “oficial” Alberto Jarabo sembla que s’imposarà clarament a l’altre candidat Antoni Bennàssar.
-Carlos Saura, que posteriorment ha estat escollit com a secretari general de Podemos a les Illes, participà al darrer debat de les eleccions europees que es realitzà a Canal4, a on consultà en totes les resposteo bé un paper o una tauleta digital que portava, talment hi portés escrit un dogma de fe. Aquest fet dona molt que pensar al voltant de la poca personalitat pròpia que pugui tenir aquesta candidatura.

-A una entrevista a “Els Matins” de TV3, Pablo Iglesias va dir que no admetia ni a CIU ni a Artur Mas com a interlocutors vàlids en qüestions de sobirania. Vaja, et pot agradar o no un partit, però d’aquí a que no acceptis com a interlocutor al partit més votat perquè no és el teu… Si això no és centralisme que algú m’ho expliqui.
-La secretària de Podemos a Gozón (Asturies) afirmava ahir al seu perfil de Facebook que: “Estuve en Cataluña y tuve que soportar que me hablaran en catalán en una tienda pero el tendero se quedo con la mercancía porque yo no me dejo tomar el pelo por personas que por defender sus ideas crean discordia, son mal educadas poco respetuosas e incorrectas con el cliente que entro saludando en español.
Maria Eugenia Suarez Gutierrez Espero que los asturianos no sigamos el ejemplo nacionalista catalán , no quiero ser irrespetuosa pero me parece de muy mal gusto que esta gente se exprese en su dialecto en televisión y halla que traducir sabiendo hablar español.” Cert és que l’opinió d’una secretària del partit no és definitoria de tot el partit, però si més no, a hores d’ara el partit no s’ha retractat d’aquestes afirmacions ni ha demanat disculpes.
Podemos Gozón

A banda d’aquests fets, Podemos és presentat com el partit del poble i aquests passats dies sortia a la llum una noticia al voltant d’un dels caps de la formació que hom diria que en fa dubtar molt. La noticia en qüestió afirma que el númeero 2 del partit, Juan Carlos Monedero, va cobrar 425.000€ per a la seva participació en l’el·laboració d’una moneda bolivariana comuna per a diferents països d’America del Sud. Aquests prop de setanta milions de les antigues pessetes (en només dos mesos) com bé sabreu no estan a l’abast de “la gent del poble” que diuen representar, diria que ni tan sols estan a l’abast de molta d’aquesta gent que ells anomenen “Casta”.

Vist això, la meva opinió és que qui vulgui encalentir cadires i cobrar un sou de l’administració durant 4 anyets, faria bé d’apropar-se i cercar aliances amb Podemos, però qui realment vulgui canviar les coses potser que opti per la independència. Espanya no canviarà la seva estructura, ni amb el PP, ni amb el PSOE ni amb Podemos, i com sempre, qualsevol recurs nostre que passi pel Parlament Espanyol tornarà serà usat per seguir pagant els negocis de Florentino i companyia si governen el PP PSOE o dels seus equivalents a Podemos, però mai serà integrament invertit a casa nostra.

3 comentaris a “Podemos, tan centralista com el PP (o més)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada