Entrevista a l’Associació Amics dels Dimonis de sa Coma i costa

El passat 31 de desembre de 2014 es va presentar oficialment la nova Associació Amics dels Dimonis de sa Coma i costa. Els seus components són: president Antoni Barragan; vicepresident David Formby; secretaria Miquela Llodrá; Vocals Tolo Llodrá, Francisca Sansó, Biel Nicolau, Maria Jesús, Paco, Chari i Tomeu.

Com va sorgir la creació de l’Associació Amics dels Dimonis de sa Coma i costa?

Volíem donar un impuls a les festes de Sant Antoni. De fet, l’Associació de Veïns de sa Coma l’any 2012 varem demanar a l’ajuntament la creació d’uns dimonis propis a sa Coma. L’any 2013 ens feren caretes noves, l’autor és en Guillem Sancho de Sant Llorenç. Els vestits dels dimonis de sa Coma els va pintar l’any 2014 na Margarita Roig, i enguany es va estrenar el vestit de Sant Antoni i careta.

És el mateix l’associació dels dimonis que la de veïns?

No, som totalment independents. El que passa és que el president, vicepresident, i un vocal també som membres de la junta directiva de l’Associació de Veïns de sa Coma. L’any passat varem pensar que si hi havia una associació pròpia per a les festes de Sant Antoni a sa Coma i costa funcionaria millor.

Qui són els dimonis i Sant Antoni?

Els dimonis l’any passat eren en Jaume Nicolau, i n’Adam David Formby. Enguany n’Adam no ha pogut ballar ja que va patir una operació i sa incorporat en Francisco Dominguez. Són tres joves de sa Coma que tenen molta il•lusió i hem pensat que el millor és que siguin tres que es puguin anar canviant. Sant Antoni enguany ha estat en David Formby, pare.

Ha estat complicat l’organització de les festes?

No, varem tenir unes quantes reunions amb l’ajuntament i s’han portat molt bé, ens facilitaren un autocar i xeremiers per fer el recorregut pels foguerons de sa costa, a més, hem tingut el suport de la Policia, Brigada Municipal, Protecció Civil. Estam molt agraïts.

També heu ajudat a l’organització de les Beneïdes?
No, per cert Magdalena no sabíem que enguany feia ja 10 anys que es celebren les beneïdes de sa Coma, i ens han dit que vares ser tu qui heu sol•licitares. És veritat?

Efectivament, a finals de l’any 2005 vaig tenir una reunió amb el batle Mateu Puigrós, i na Francisca Genovard, aleshores regidora de l’ajuntament. Com que ja teníem l’església i rector vaig sol•licitar que l’ajuntament fes les beneïdes de Sant Antoni a la zona costanera. Es va acordar que serien sempre el primer diumenge següent a Sant Antoni per no coincidir amb les Beneïdes de Son Carrió i Sant Llorenç. Enguany hem celebrat el 10è aniversari.

Contents amb la participació de la gent?
Molts contents de la participació del poble. No pensaven que vendria tanta gent al primer ball dels dimonis ja que l’organitzarem per primera vegada. També enguany l’AMIPA es va implicar molt amb el taller de caretes de dimonis que va impartit na Miquela Llodrà, i en tot, el fogueró que organitzaren el vespre a l’escola va ser el més animat i participatiu de la costa.

Ha estat una experiència positiva per l’associació?
Sí, molt positiva, hem trobat molta participació ens manca un poc d’adaptació tot es començar a rodar. Enguany hem organtizat la I Trobada de Colles de Dimonis i han participat els dimonis de Son Carrió, S’Illot, i Porto Cristo. A la vegada els nostres dimonis han participat a la Trobada de Colles de Dimonis de Calas de Mallorca, i el proper dissabte han de participar a la de S’Illot.

Enhorabona i a continuar fent poble.
Moltes gràcies Magdalena. Des de l’Associació Amics dels Dimonis de sa Coma i costa volem donar les gràcies a tots el que han fet possible que tot sortís tant bé com pensem que ha anat des de l’associació. Gràcies a l’Amipa, Batukoma, Policia Local, Protecció Civil, Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar, i a la gent de sa Coma i zona costanera i d’altres pobles que han vingut i participat de la festa. Agraïment especial a tots els que han donat suport i han fet possible les Festes de Sant Antoni 2015 de sa Coma i costa.
associació dimonis sa coma 002

Beneïdes sa Coma 18-01-2015 006

Beneïdes terme municipal Sant Llorenç18-01-2015 194

Foguerons sa Coma 16-01-2015 001

Foguerons sa Coma 16-01-2015 02

Foguerons sa Coma 16-01-2015 077

IMG-20150116-WA0023[1]

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada