Beneïdes de Sant Antoni. La polèmica

Des de fa uns anys les beneïdes de Sant Antoni a Sant Llorenç estan envoltades de polèmica pel fet de prohibir l’ús dels coets per part dels participants i que els animals de pota rodona vagin al galop.Sense entrar en el fons de la qüestió, ara no és el moment, he volgut fer-vos arribar uns documents escrits pel Pare Ginard, l’any 1928, referits a un poble veïnat, Artà.

El pare Rafel Ginard a uns articles publicats a la revista Llevant l’any 1928 diu:

“Perquè no hi manqui nota salvatge -som deutors de la veritat i ho hem de dir- hi ha fadrins qui tiren coets a rotlades i sempre en surt qualcun de nafrat. ¿I no hi hi hauria manera d’aturar aquests cafres o fer-los entrar en seny, a trompades si importa, per tal que no pertorbassen la joia de la vigília de Sant Antoni?

L’any 1947 el batle d’Artà publicà un ban que deia:

“De orden del Sr. Alcalde  se hace saber que queda terminantemente prohibido durante el tiempo de la cabalgata tirar petardos ni las bestias no puedan ir al galope. Que todos los que se encontraran tirando petardos serán severamente castigados”.

Es veu que la polèmica ve d’enrrere!

 

 

2 comentaris a “Beneïdes de Sant Antoni. La polèmica

  1. Una mica de precaució pot evitar grans disgusts. Aquests animals tenen molta força, poden fer molt de mal i no se sap mai quina reacció pot tenir davant un coet. Més val prevenir que lamentar.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: +2 (de 2 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada