L’Ajuntament, una de freda i una de calenta als tribunals

Per una banda l’Ajuntament ha rebut la bona notícia que la Justícia ha desestimat el recurs d’un aspirant a la plaça d’inspector de policia que no estava d’acord amb la manera d’actuar del nostre ajuntament i l’havia volgut denunciar n’havia interposat recurs (enllaç a la notícia aquí). Per altra banda, el nostre batle haurà d’anar a declarar dia 10 de març als Jutjats de Manacor per la denúncia que va fer el PP per un programa, Eurocop, pel qual, segons els populars,  es cobrava i no es duia a terme (enllaç a la notícia aquí).

Aquest article s'ha catalogat com a General per Pau Quina Jaume. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç.

16 comentaris a “L’Ajuntament, una de freda i una de calenta als tribunals

 1. Bon dia Pau,
  volia fer algunes puntualitzacions al tractament de la notícia, sobretot per alguns matissos importants i que intentaré resumir aqui:

  Que en cap moment vaig “denunciar” res, senzillament vaig interposar un contenciós-administratiu (pagat , amb els meus doblers), per a defensar el que creia – i crec encara-, era el meu dret: poder participar a un concurs oposició amb les garanties de igualtat, capacitat i mèrit, per a poder promocionar en la meva professió, no volia cap regal, ni fotre a ningú.

  Avui la meva sorpresa és, que per part de l’ajuntament es fa públic a la premsa, posant el meu nom en negreta, informant a tothom sobre la seva “gran victòria”; però obvien una frase lapidària del jutge: “…ante la existencia de serias dudas de hecho y de derecho, no procede hacer expresa imposición de costas”…possiblement des de l’euforia mostrada, no han tengut temps de reflexionar sobre ella, perquè en definitiva no canvia el resultat; però hauria de fer, a qui li correspongui, penar en una lectura acurada. Ens diu clarament que no tot era tan pulcre com ho volen fer creure. Avui dia, gràcies a l’ex-ministre Gallardón, cap particular que tengui l’agosarament d’enfrontar-se a l’Administració, i tengui la mala sort de perdre, es lliure d’haver de pagar costes, i jo no n’he de pagar.

  A mode d’anècdota, pens que s’hauria de saber què, per aquest procés selectiu, es varen redactar i publicar tres distintes bases, i altres tantes rectificacions, en un període de set mesos, tanta correcuita per part de l’Administració, només es pot imaginar des del convenciment que ja sabien a qui volien…però això segurament és, el meu subconscient que me traiciona.

  Evidentment a totes i a cadascuna de les bases específiques editades i reeditades, hi anaven afegint pegues a la meva candidatura, i aplanant el camí per a un altre…res, lo que en diuen “fet a mida”; però segurament això també forma part del meu pensament que me traiciona.

  El fet que avui la primera autoritat municipal, faci públiques aquestes misèries, presentant-les com a un gran triomf, posiblement es degut a altres presions que està patint, per haver-se d’enfrontar a l’autoritat judicial en breu, i probablement vol enmascarar-les…

  Quan has cagat plores?

  Mai hauria estat jo que fes públiques aquestes coses, perquè si algú ha patit i viscut d’aprop aquest procés som jo, i la meva família i per això he estat sempre molt respetuós amb el tema de no fer-ho públic a la premsa.

  Crec que seguiré en la meva línia, però l’allau, en privat, de gent que s’ha solidaritzat amb mi, la majoria, i segurament altres per fer befa, m’ha fet escriure aquest petit aclariment.

  De totes formes, ho tenc molt clar :

  Pitjor que un home que no sap perdre, ho és un que no sap guanyar.

  Per a qualsevol aclariment més exhaustiu, no dubteu en demanar-m’ho.

  Salut i bona lletra

  Guillem Mesquida

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +11 (de 13 vots)
 2. Pareix que els partit popular no manté el mateix criteri a tot arreu, basta veure el que deia el batle d’Inca al diari de mallorca per una querella que li han possat a ell:

  Los populares interpretan la decisión socialista en clave electoral y acusan al PSOE ‘inquer’ de “usar los juzgados para conseguir lo que ni las urnas ni los ciudadanos les dan”, según el alcalde y candidato a la reelección por parte del PP, Rafel Torres. A su entender, “la confianza de los ciudadanos no se compra con denuncias en los juzgados, es un error descomunal judicializar la política municipal”. El edil atribuye la actuación “desesperada” del PSOE al “nerviosismo” producido por las “encuestas desfavorables”.

  Torres expresó ayer su “tranquilidad” porque las decisiones políticas relacionadas con el proceso de reforma del Teatre Principal “se han tomado con los informes técnicos pertinentes” y negó que, tal y como aseguraban los socialistas, exista un infome técnico contrario a la concesión de la licencia de obras para la rehabilitación del equipamiento cultural. “Se realizó un informe favorable que pedía la subsanación de una falta de documentación”, un trámite que “finalmente se solucionó”, precisó el edil.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +2 (de 2 vots)
 3. Pe cert, tambe estan imputats, que ara recordi, els batles de pollença, alcudia i felanitx, i no perque els hagi denunciat l’opossicio, precissament.
  Mem que feran aquets…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 2 vots)
 4. Està clar que tothom utilitza les mateixes armes per guanyar o defensar vots. Els que estan a l’oposició aprofiten qualsevol cosa per denunciar amb la intenció de poder-se seure a la cadira i el que governen diuen que és una mesura desesperada per aconseguir el trono. En definitiva, el que compte és la cadira reial. Però, alerta, no confonguem, això dubt molt que sigui una manera d’actuar única del PP, en aquest joc hi entren tots els partits.
  Independentment d’això, si és veritat que s’han pagat 8.000 € anuals per unes tasques que no sabem bé si s’han realitzat, algú se n’ha de fer responsable. Per contra si aquests extres estan justificats, doncs tot acabarà aquí. El que no opt passar, és, com fins ara, que els doblers públics com que no són de ningú en particular i de tothom en general, ningú es responsabilitzi per una mala gestió.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +3 (de 5 vots)
 5. El famós plus de productivitat que ha estat cobrant l’inspector de la policia de Sant Llorenç per la implantació del programa Eurocop era tal i com el mateix Inspector ha fet saber en altres ocasions a diferents persones únicament per milorar el seu sou, ja que ell trobava que la diferència del que cobrava quant estava de subinspector a Felanitx i el que cobrava d’inspector a Sant Llorenç no li compensava economicament, per això varen decidir otorgar-li aquesta productivitat extraordinària en base a la implantació d’aquest programa informàtic que ha no ha entrat en funcionament fins a l’inici d’aquest any 2015 i de manera totalment embrionària, només durant els darrers 6 mesos hi han estat treballant a contra rellotge després de que es presentàs la querella als jutjats de Manacor.
  El propi regidor de policia que hi havia en el moment que es va decidir pagar aquest plus de productivitat, el senyor Planes, ha reconegut que va ser una decisió política per satisfer les demandes de millora de sou de l’inspector Mascaró.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +8 (de 8 vots)
 6. Ido si es així no la querella esta mal posada, es pot discutir si s’havia de pagar com a productivitat o si s’havia el sou pero frau no n’hi hauria

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 7. Avui estic espes, torn a escriure; el que volia dir es que, si es així la querella esta mal posada, es pot discutir si s’havia de pagar com a productivitat o si s’havia de pujar el sou pero frau no n’hi hauria

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 2 vots)
 8. Vol dir que pagar a un funcionari públic una productivitat extraordinària alegant una feina que no s’ha realitzat es lícit?
  I en un moment en el qual els sous dels funcionaris públics estaven congelats augmentar els ingressos d’aquest funcionari en 8000 euros anuals també seria lícit?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +6 (de 6 vots)
 9. Puja el sou a un funcionari es perfectament legal, hauries de llegir mes els diaris, que sense cerca massa en trobaras mols casos. A la comunitat n’hem tengut molts exemples. En quan a lo segon, si en lloc de justificar la productivitat amb una feina qualsevol se n’han inventat una, al vostre poble teniu un politics ben pardals!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: -3 (de 5 vots)
  • Benvolgut Tomeu,
   els diaris, no són precisament, cap font d’informació massa fiable. Els que treballen a la Funció Pública, tenen molt clar, que han patit retallades de sou que oscil·len entre el 7 i l’11 %, i que si hi sumam les retallades en dies de descans, s’apropen bé al 20%; però això segurament són figues d’un altre paner…el que expressament estava prohibit era, l’increment salarial als funcionaris, per raons de “política d’austeritat”.
   Les notícies dels diaris, no són sempre les dels butlletins oficials.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +2 (de 4 vots)
   • Faig feina a l’area de recursos humans de la CAIB i he participat directament en expedients d’increment del complement especific, se be del que xerr jo, potser tu no ho sap tant, benvolgut Mateu

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 4 vots)
    • Benvolgut Tomeu,
     potser al teu lloc de treball, tenen normes distintes a les que han patit els funcionaris de l’ajuntament de Sant Llorenç, i sabem que efectivament existeix la possibilitat d’establir pujades, i complements de productivitat especials i puntuals; però també sabem que no poden esdevenir idèntics ni en periodicitat ni en quantia…però sobretot no poden ser justificats en tasques inexistents.
     Les mentides, tenen les cames molt curtes…i sobretot resulten poc elegants aquests augments salarials amagats.
     La partida destinada a Personal (Capítol 1), ha de respondre a un Pressupost, i tot i que el marge de maniobra és ample, en cap moment es contempla la possibilitat d’inventar-se mentides.
     Si volen pujar el sou o la fitxa a n’en Messi o a n’en Cristiano, que ho facin; però a un funcionari públic, convé que respectin les normes.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Puntuació: +2 (de 6 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada