Torna la cara més fosca de la religió a les escoles públiques

Qui durant aquests darrers anys hagi assistit a les diferents reunions i events relacionats amb l’educació, haurà tengut l’oportunitat de conèixer l’absolut disbarat que suposa la LOMQE.

Avui -i això només és el principi- sortia a la llum que a partir del curs vinent la religió passarà a ser evaluable i a fer mitja a l’expedient educatiu. Això podria tenir una certa lògica si visquéssim a un estat confessional (aquell que declara una religió concreta com a oficial a tot l’estat), però resulta que el tipus d’estat del regne d’Espanya és l’aconfessional.

Segons consta al BOE publicat avui a partir d’ara no hi tendrà lloc l’ensenyança d’altres religions (llevat del judaisme de forma residual) i es dedicarà l’assignatura, gairebé a temps complet, a la religió cristiana. Els alumnes també hauran d’aprendre les pregàries religioses catòliques i resar-les en temps de classe.

El que ha fet la Conferència Episcopal espanyola que és qui en redacta el contingut,  és traslladar el que fins ara estava reservat a la doctrina de les classes de catequesi als centres públics escolars. Aquest adoctrinament arriba fins a l’extrem d’atorgar l’existència de l’home i dels essers vius a Déu, negant així qualsevol base científca i afirmar que l’home no pot aconseguir la felicitat per ell mateix.

11001741_10152677058598085_9201774152699322277_n

Com a pare pens que aquesta llei suposa un retrocés brutal en l”ensenyament i crec que farien bé les diferents associacions i comunitats religioses de rebutjar aquesta absurda imposició, ja que això no farà més que minvar l’assistència dels alumnes a l’assignatura de religió. Jo ja tenc molt clar que el meu fill , que enguany l’havia escollida com a optativa, l’any que ve no la cursarà.

3 comentaris a “Torna la cara més fosca de la religió a les escoles públiques

 1. Mai he entès com en un estat teòricament no confessional com el nostre no es fa història de les religions en aquesta assignatura impartida per teòlegs especialitzats. Agafaríem un poc de cultura general i evitaríem molts de prejudicis que hi ha entre religions totalment infundats.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +5 (de 5 vots)
  • A un estat aconfessional no s’hauria de permetre que els bisbes interferissin a les escoles públiques de cap manera.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +5 (de 5 vots)
  • Molt bona observació Pau; però si així ho fessin, formarien persones amb capacitat de raonar i decidir lliurament amb el seu criteri; l’Església catòlica perdria molta de la seva posició hegemònica…és una qüestió de no incomodar a la bèstia.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +1 (de 1 vot)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada