Resum de l’assemblea i el sopar de Card.cat 2015

A continuació faré un resum de com va anar l’assemblea 2015 de Card.cat i el posterior sopar. Número de lectors, propostes de cara a l’any que ve, l’especial eleccions que estam preparant, els comptes de l’associació… i molt més. Si ets un lector habitual de Card.cat segur que t’interessa.

ASSEMBLEA

A les set i quart de l’horabaixa (amb un poc de retard sobre l’horari previst) començava l’assemblea amb escàs públic (o almanco això consideram). Si volem que la revista sigui la de tots, més gent s’hauria d’involucrar en les assemblees per saber de prop com es fan les coses i proposar canvis i millores. De totes maneres, des d’aquí gràcies a les set persones (nou a la part final) que sí assistiren a la reunió.

Tot seguit faré un petit resum (amb gràfics incorporats) dels punts del dia:

1. Aprovació de l’acta anterior.

2. Evolució dels lectors durant l’any 2014 i comparativa amb els anys anteriors.

Al 2014 hem tengut 110.926 entrades i 45.309 usuaris únics. Això dóna una mitjana de 304 entrades diàries i de 124 usuaris únics cada dia.

entrades durant el 2014

Això suposa un augment respecte a l’any passat, del qual ja estàvem més que contents. Al 2013 vam tenir 96.554 entrades i 37.441 usuaris diferents. Això donava una mitjana de 265 entrades diàries i 103 usuaris únics per dia. Així al 2014 hem  tengut 14.372 entrades més i 7.868 usuaris únics més.

comparativa 2013-2014

Si feim un repàs històric des que vam començar (al setembre del 2011) l’evolució sempre ha estat positiva i cada any hem anat guanyant adeptes, la qual cosa per una revista que fa poc que ha començat sempre és important. Ho podeu veure millor a través d’aquest gràfic:

evolució entrades 2011-2014

Per acabar podeu mirar quin sector d’edat ens segueix més:

edat

3. Evolució dels autors en el 2014 respecte a l’any passat:

De número més o manco ens mantenim (de fet, continuam tenint una mitjana de 3-4 articles publicats per dia) , però hem perdut tres grans pilars: Joan Roig Dalmau (autor de 326 articles), Jeroni Llambies (de 162) i Toni Nadal (de 39).

A aquestes pèrdues cal contraposar els nous autors que hem incorporat que escriuen de manera regular: Pep Canet (secció Cardassar), Laura Rodríguez (secció Ajuntament), Pep Mascaró (secció Judo), Xisca Vent i Marta Nebot (secció Amipa). A més, s’han fidelitzat autors que abans només escrivien de manera irregular: Mateu Rigo (secció del Temps) i Lluc Quina (secció de Brou de Card). A tot això cal afegir-hi els autors d’articles esporàdics que de tant en tant ens envien.

Per acabar, podem donar un cop d’ull als autors amb més articles realitzats des que Card.cat es va posar en marxa: Pau Quina 892, Tomas Martinez 661, Serafi 588, Magdalena Ordinas 465, Guillem Pont 434.

4. Compliment dels reptes proposats l’any passat:

· 1) Apropament a l’escola: sí s’ha fet a través de Maria Domenge i el concurs de la Llibreria Rotes Noves (que comptava amb el suport tècnic de Pep Lluís Soler), però no ha triomfat. Ens plnatejarem un canvi de format.

2) Mantenir mitjana lectors: sí, fins i tot com hem vist, s’ha augmentat.

3) Mantenir seccions que triomfen: Algunes sí, com ara Coneixent en…, Crònica informal i Què en trobau? D’altres, com les defuncions, no.

4) Mantenir ritme de publicacions (3-4 cada dia): També s’ha complert excepte qualque dissabte.

5) Crear noves seccions: Sí. Es varen presentar a través d’un article el setembre passat. Algunes ja han vist la llum: El temps de Mateu Rigo, Brou de Card, es Racó de sa Cuina, Concurs Infantil. D’altres encara no, però estan previstes: Paraules que se’n van, Concurs literari.

6) Millorar xarxes socials i trobar gestor: Pel que fa al Facebook s’ha fet amb èxit (hem passat de 531 seguidors de la darrera assemblea als 652 actuals) i tenim gestora que se n’encarrega: Laura Rodríguez.

7) Trobar més autors de sa Costa i Son Carrió: No s’ha aconseguit. Joan Adrover i Catalina Rafela, presents a l’assemblea, es van comprometre a estudiar la possbilitat de trobar nous col·laboradors a Son Carrió.

8) Millorar redestribució categories: Sí s’ha aconseguit.

9) Mercadet: No s’ha fet per possibles problemes amb els drets de dades de les persones i s’ha descartat per complet.

10) Renovació de l’agenda: Es va intentar però es va optar per eliminar-la després de sospesar la feina que duia i l’ús que se’n feia a través d’una enquesta.

5. Nous reptes per al 2015:

1) Canviar el format del concurs infantil perquè tengui més èxit.

2) Crercar més gent de Son Carrió i Sa Costa.

3) Recuperar les defuncions.

4) Implicar algú de la 3a edat en la revista

5) Crear noves seccions durant l’any per renovar la revista

6) Incorporar el logo de la Premsa Forana a la portada

7) Redissenyar la pàgina, fer-la més moderna.

8) Especial eleccions. Donar cobertura a aquest esdeveniment a través de:

    • L’altra cara de les eleccions (humor)
    • Seguiment del dia de les eleccions: particpació, ambient, vots escrutats, resultats finals…
    • Taula Rodona: a  mitjans maig amb tots els partits polítics
    • Publicació del programa de cada partit
    • Coneixent en… de cada candidat. 
    • Anàlisi dels resultats electorals (qui vulgui a nivell personal)
    • Els caps dels partits que  valorin resultats i possibles pactes una vegada sabuts els resultats
    • Un Què en trobau? dels resultats que s’hagin obtingut 
    • Enquesta prèvia a les eleccions sobre qui votareu? 
    • Gràfic dels resultats electorals
 • 6. Estat de comptes: Cal destacar la donació de 300 euros de part de Flor de Card, la qual cosa ens permet no haver de dependre tant de l’ajuda de l’Ajuntament a l’hora de pagar el domini.
  Card.cat Estat de comptes 2014    
         
Saldo 31.12.2013     299,94  
Despeses 2014 518,06      
Ingressos 2014   555,03    
Saldo 31.12.2014     336,91  
         
Despeses        
Bancàries 10      
Informàtiques 508,06      
         
         
         
Ingressos        
Ajuntament 238,03      
Flor de Card 300      
Altres 17      

7. Precs i preguntes: Aclariment sobre els comentaris… Recordem que els nostres estatuts no permeten comentaris que incorporin atacs personals, de mal gust i amorals… Sempre intentam fer prevaler  la llibertat d’expressió (de fet, amb 4 anys de vida només hem suprimit 4 comentaris), però no podem permetre tampoc que la revista es converteixi en una plataforma d’insults, atacs i mal gust, sense passar per la crítica constructiva i elaborada. Com que sabem que tot això és molt subjectiu (“el que per mi és un simple comentari burlesc o crítica per tu és un insult”) en cas de dubte els editors continuarem votant si censuram o no un comentari, sota risc (ja ho sabem) d’equivocar-nos, però no coneixem un mètode millor. També es va xerrar de permetre-ho tot, però es va considerar que es corria el risc que la revista es convertís en una llançadora d’insults i atacs; igualment es va dir de no posar cap comentari que no vengués signat i amb fotocòpia del DNI, però això ho vam veure poc funcional. Per això intentarem ser el més permissius possibles, però votant en cas de dubte si cal eliminar el comentari o no. Això sí, quan siguin atacs personals (que no crítiques a la feina o actuació d’algú) serem molt severs si no venen firmats amb nom i llinatges perquè l’autor se’n faci responsable i no s’amagui sota pseudònim.

Res més, esperem l’any ve poder ser més i poder fer-lo ja al nou centre cultural de la Sala Rigal amb una sala adequada.

SOPAR

El número de gent assistent al sopar va ser considerablement superior al de l’assemblea. Un total de 17 persones vam menjar alegrament al bar VB de pamboli, patates fregides i carn torrada. La vetllada va transcórrer perfectament, xerrant de temes i més temes (sí, de política també). Fins i tot m’han comentat que un carrioner i un llorencí (sempre mal de veure) van fer més tard que mitjanit discutint pel carrer de temes espinosos.   L’any que ve mirarem de traslladar el sopar a Son Carrió ja que la revista pertany a tot el terme municipal i per tot ens toca arribar .

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada