V TROBADA DE REVISTES DE PREMSA FORANA A MARIA

L’Associació de Premsa Forana de Mallorca, amb la col·laboració de la revista Fent Carrerany, organitzà la V Trobada de revistes de Premsa Forana a Maria, el passat dia 21 de març.
A la plaça des Pou es congregaren 30 persones de 15 publicacions d’arreu de Mallorca. Foren rebuts pel president de Premsa Forana, Rafel Oliver Grammatico, i pels integrants de la revista Fent Carrerany, encapçalats per Magí Ferriol. El batle de Maria, Antoni Mulet, convidà als assistents a un berenar.
A partir de les 10,30 hores es feu una visita històrica-cultural pel poble, a càrrec de l’historiador local, Bartomeu Pastor, qui guià els assistents a una excursió amb l’església de Maria com a referent. Es feu un recorregut per realitzar una visió urbana des de son Puig, un passeig exterior veient els carrers antics del poble, i una visita a l’interior de l’església. Bartomeu Pastor feu avinent els representants de les revistes d’un munté de detalls històrics sobre l’església, i mostrà els elements arquitectònics i esculturals més importants.
A l’Escola Vella, l’Ajuntament de Maria mostrà un vídeo promocional del poble, a on es veuen totes les associacions de Maria, en el que és una visió completa del que significa Maria avui en dia. El batle, Antoni Mulet, feu obsequi a la revista Fent Carrerany i a Premsa Forana, de dos libres de Bartomeu Pastor Sureda, un sobre l’església de Maria, i l’altre sobre Maria: el naixement d’un poble i la lluita per la independència. Els integrants de Fent Carrerany obsequiaren a tots els participants amb un llibre titulat: “A l’ombra de la pissarra: el mestre Madrigal”.
Seguidament, al mateix local, es feu un curset de fotografia periodística, a càrrec de Carles Costa, qui ensenyà diversos trucs de la fotografia, i consells principals per fer retrats, foto nocturna, contrallums, fotos en un teatre, i com utilitzar el photoshop.
Un dinar al restaurant Cas Padrí Toni, conclogué la jornada en un ambient de companyonia entre els representants de les revistes de la part forana.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada