Mallorca Gay Men’s Chorus i Cor Equivox (París) aquest divendres a Sa Màniga

Enguany comença el “Mallorca Gay Chorus Festival”, un festival internacional de corals gais en què prenen part un total de quatre agrupacions corals. Els cors participants arriben des de París (Equivox), des de Londres (The Pink Singers) i des de Barcelona (Barcelona Rainbow Singers), a més de l’actuació també del cor amfitrió, el Mallorca Gay Men’s Chorus.

El divendres 8 de maig, a sa Màniga de Cala Millor, el Cor Equivox de París i el Mallorca Gay Men’s Chorus ofereixen un concert espectacular i inoblidable. Les entrades només costen 10 € (reserves al 971 587373). Hem aprofitat aquesta oportunitat per entrevistar el seu director, Joan Laínez.

Com va començar el Mallorca Gay Chorus Festival?

El Mallorca Gay Chorus festival és el primer festival de cors LGTB (lesbià, gai, transsexual i bisexual) que és realitza a Espanya i va sorgir d’una proposta que va fer el Mallorca Gay Men’s Chorus a l’Ajuntament d’Andratx. A l’Ajuntament li va agradar molt la idea i des de fa un any estam fent feina plegats per poder a dur a terme aquest festival. Un festival que farà que a Mallorca en diferents teatres hi hagi un cor de Londres, de París, de Barcelona i nosaltres.

Quina és la millor anècdota actuant?

Anècdotes, moltes, des de solistes que no varen poder venir al concert i els mateixos del cor varen haver d’improvisar la part del solo…

Una vegada, a una de les cançons, portam una grumet que, abans de començar la cançó de Mar i cel l’Himne dels pirates, ella crida: “TERRA!” El problema va ser que va cridar molt abans que li tocàs i li vàrem haver de dir que encara no tocava… i ella… poc a poc… anava desapareixent de l’escenari tota avergonyida.

Què és el que més caracteritza a l’actuació del Mallorca Gay Men’s Chorus?

La seva espontaneïtat, frescor, originalitat en el repertori i l’energia que donen a l’hora de cantar. És una manera diferent de veure un cor, que surt dels estereotips i que fa que el cor tingui molta força i la gent es contagiï de l’alegria que aportam.

S’ho passaran bé els espectadors de Sa Màniga?

A Sa Màniga veuran dos cors, un que ve de París, el cor Equivox, un cor mixt que farà un repertori molt variat, amb coreografies i algunes sorpreses, i per part del Mallorca Gay Men’s Chorus portarem la nostra banda de rock, i farem que la gent acabi ballant amb nosaltres. Esper i desig que s’ho passin d’allò més bé.

Logo festival Mallorca gay Equivox1

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada