MÉS demana la clausura del safari de sa Coma

MÉS insta el Govern a clausurar urgentment el “safari” de sa Coma:

David Abril: “Les Conselleries d’Agricultura i Medi Ambient i de Turisme han d’actuar amb diligència, en aquestes instal·lacions es maltracta els animals i es dóna una mala imatge als turistes”.

El Grup MÉS s’ha sumat a les peticions del GOB i el Projecte Gran Simio perquè es tanqui el “Safari” de Sa Coma, al municipi de Sant Llorenç. Segons el diputat David Abril, “l’escapada de la parella de ximpanzés ahir és una demostració més de les males condicions de la custòdia dels animals que fan part d’aquest negoci”.

Segons Abril, “és el Govern i en particular la conselleria del Sr. Company que ha de vetllar pel compliment de tant de la llei autonòmica de protecció animal com de la directiva europea sobre nuclis zoològics, que els explotadors d’aquestes instal·lacions han vulnerat en reiterades ocasions”, una situació que no es pot perllongar “ni un minut més”, segons el diputat.

Des del Grup MÉS recorden que el “Safari” de Sa Coma és sobretot un negoci turístic, i no cap mena de centre de recuperació i protecció de la fauna, com apunta la normativa europea. “Un negoci turístic que a més de maltractar els animals, dóna mala imatge als turistes que el visiten o coneixen de la seva existència”, per això la Conselleria de Turisme també té molt a dir i a fer, segons Abril, perquè el que es fa al “Safari” de cap manera no té a veure amb un turisme ni sostenible ni responsable com el que en teoria defensa aquest Govern.

 

6 comentaris a “MÉS demana la clausura del safari de sa Coma

 1. Si bé les exigències de MES són totalment lògiques, trob a faltar, com a complement bàsic i indispensable de les mesures que s’exigeixen a una part de l’administració, l’enumeració les mesures que prendrà el propi grup MES com a integrant de l’equip de govern de l’Ajntament de Sant Llorenç entorn a aquest establiement ubicat al terme.

  Sense aquesta part d’actuació pròpia, no es poden prendre seriosament les exigències cap a altres…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +3 (de 3 vots)
 2. Gràcies, libèl·lula pel teu interès i ben retrobada a card. cat.
  El grup Més per Sant Llorenç, representat a l’equip de govern pel PSM, sol·licità al batle la revisió de l’expedient d’obertura de l’establiment i de la legalitat urbanística, temes en els quals té competència l’Ajuntament.
  Passar la informació del cas als companys de polític autonòmica per tal que, d’acord amb la llei del 1992 reclamassin l’actuació de les autoritats competents.
  Acab de saber que avui dematí han trobat mort l’animal a la depuradora de sa Coma.
  ·

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)
  • Gràcies Tomàs per la teva resposta. Per cursiositat, com va acabar la reclamació de revisió?

   Per altra banda, saps si des de l’Ajuntament hi ha hagut alguna reclamació d’informació a la Conselleria sobre els motius específics i concrets (no el genèric de perillositat, sense cap tipus de concreció de circumstàncies del cas) que varen dur a prendre una decisió tan dràstica con la mort a trets del primer animal, sense haver pres les mesures adequades per poder valorar altres vies (i em refereixo a estar en posessió de mesures tranquilitzants per utilizar-ho com a via principal i, només així, optar de forma subsidiària per l’ús de violència letal)

   La pregunta, lògicament, també està oberta a qualsevol persona que tengui coneixement sobre la informació reuqerida…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada