Propostes del programa de Esquerra Republicana-Esquerra Unida: El Projecte Educatiu de Municipi (PEM)

Des de la candidatura d’ER-EU pensam que l’educació és el futur, però noltros no entenem l’educació com unes normes bàsiques de comportament que s’han d’ensenyar des de casa ni com un conjunt d’aprenentatges adquirits als diferents centres educatius.

Per la nostra candidatura l’educació és un conjunt de tot: escola, família i comunitat.

D’aquesta manera ER-EU proposa dur a terme el PEM (projecte educatiu de municipi), un projecte consensuat entre educadors, pares, padrins, infants i joves i els tècnics municipals del departament d’educació, perquè tot el municipi pugui acompanyar i participar de tot el procés educatiu dels nostres infants, adolescents i joves.

Per poder-los acompanyar en aquest procés la gestió municipal té un paper fonamental i per això ER-EU proposa:

  • Millorar l’aspecte de tots els centres educatius del municipi (escoletes i escoles) i fer les gestions oportunes amb la Conselleria d’Educació per realitzar obres d’ampliació i millora als nostres centres escolars.

  • Treballar per detectar situacions de risc entre el col·lectiu adolescent amb més presència del policia tutor i dels educadors de carrer.

  • Cooperar amb els centres escolars per atendre de manera correcta i acurada l’alumnat de necessitats educatives especials, tant pel que fa als ensenyaments obligatoris com als postobligatoris i la seva transició al món laboral sempre que sigui possible.

Creim amb aquest projecte perquè esdevindrà un canvi al nostre municipi en qüestions educatives: és l’hora del consens i les noves maneres de fer política, és l’hora de la participació ciutadana, és l’hora d’escoltar als educadors i a les famílies i sobretot és l’hora de donar veu als nostres infants i joves.

Tenim el futur a les nostres mans i des de l’ajuntament s’han de poder donar totes les eines necessàries.

Raquel Tarancon
Membre de la coalició Esquerra Republicana-Esquerra Unida
a Sant Llorenç des Cardassar

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada