Valoració de MÉS de les darreres eleccions

A les darreres cites electorals el PSM (ara MÉS per Sant Llorenç) ha aconseguit un regidor i un número de vots al voltant dels 250.

En aquesta ocasió repetim resultats. Aquest fet, que consideram positiu, no ens satisfà plenament. Hem perdut suports a Sant Llorenç que, probablement, han anat a parar a altres formacions polítiques properes a la nostra. Els electors ens han fet saber que hem de millorar la nostra feina, que hem de comptar amb la seva opinió i que hem de ser més propers.

Per altra part, els resultats de les eleccions autonòmiques han estat francament bons. MÉS per Mallorca és la segona força política al municipi. Aquests resultats es deuen, probablement, a que hi havia una candidatura que no es presentava a les eleccions autonòmiques i del Consell i n’hi havia una altra que demanava el vot per una candidatura amb poca projecció. L’estudi comparatiu dels resultats entre les eleccions locals i les autonòmiques ens pot aclarir aquesta qüestió.

La campanya de les eleccions locals del 2015 a Sant Llorenç la podríem definir com de “baixa intensitat”. Les taules rodones celebrades al municipi per conèixer el posicionament programàtic dels diferents partits van ser de “guant blanc”. El fet que la cap de llista del PP no assistís a les mateixes creiem que hi va contribuir.

Passats més de trenta cinc anys de les primeres eleccions democràtiques als Ajuntaments després de la Dictadura, encara hi ha “tics” pocs democràtics que haurien de desaparèixer d’una vegada per sempre: el dia de reflexió està pensant per reflexionar i els malalts, els discapacitats i els majors no es poden convertir en carn de vot en mans d’algun partit polític.

Després de les eleccions s’han de conformar els nous governs municipals. A la majoria de pobles, així com al Consell i al Govern, s’haurà d’arribar a pactes entre diferents forces polítiques. S’haurà de negociar, dialogar, pactar, … MÉS per Sant Llorenç està disposat a arribar a pactes amb la força més votada del municipi en base a confeccionar un programa comú d’actuacions, que contempli la majoria possible de propostes que vàrem presentar als electors al nostre programa electoral, per tal de poder-les fer efectives durant aquesta legislatura.

Com a partit, entenem que es fa necessària una reflexió sobre la nostra tasca de futur, una obertura a les persones i a les formacions polítiques que hi puguin estar interessades i un major contacte amb la gent per tal que participi de les decisions polítiques.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada