Un maig de poesia

La biblioteca Salvador Galmés ja fa dos anys que dedica el mes de maig a la poesia, en aquest cas, poesia infantil, amb l’objectiu de donar a conèixer aquest gènere als nins. La poesia infantil és l’expressió artística més indicada per el desenvolupament educatiu i pedagògic durant els primers anys de d’infància, ja que normalment solen ser curtes i repetitives, amb una certa musicalitat, agradable a les orelles de qui l’escolta. Realment l’activitat, ha estat un èxit, ha agradat molt a tots els cursos que l’han feta. A través de la lectura en veu alta, han pogut conèixer el contingut, la rima i com s’ha de llegir la poesia donant-li l’entonació que pertoca.


Dins la biblioteca a la part infantil, hi ha hagut durant el mes, el RACÓ DE LA POESIA, exposició de tots els llibres dels fons infantil de poesia. També s’ha decorat la biblioteca amb dibuixos, poemes infantils i frases relatives als llibres.

A part, s’han fet una sèrie d’activitats incloses dins el programa BIBLIOTECA-ESCOLA que, cada any a començament de curs, s’ofereix a l’escola, amb diverses activitats durant el curs escolar.
En total han passat 148 nins de l’escola Mestre Guillem Galmés, i totes les activitats han estat realitzades per n’Eulari Arlès, gran professional de la lectura en veu alta, que d’alguna manera ha fet que els nins escoltin en veu alta, precioses poesies per la seva edat.

Els nins d’educació infantil de 5 anys varen fer l’activitat ESCOLTA SÓC LA POESIA, recital de poemes ,acompanyats de música. El fil conductor era imaginar que sortien de la biblioteca, amb motxilla a l’esquena i cap a la muntanya d’excursió , pel camí es van trobant animalets,i a cada un li fan un poema.

Els de 1er de primària varen fer l’activitat d’UN ARMARI SENSE FONS, activitat de poesia, que mitjançant un armari ple de peces de roba, es va buidant i de cada peça se’n faa un poema. Els nins d’aquesta edat ja coneixen els rodolins, i entre mig i mig també se’n varen fer.

Pels de 3er i de 5è de primària hi va haver una sessió de LECTURA DE POEMES EN VEU ALTA, poesies de temes diversos de llibres com Por qué nos preguntamos cosas,de Victoria Pérez Escrivá o deTirallongues del cel i la terra de Gianni Rodari, etc.
Mitjançant un cistella amb paperets de colors que tenien el nom d’un poema, els nins anaven treguent un paperet i n’Eulari les llegia la poesia.
També varem fer una sessió pel grup de Memòria de Gent Gran,de l’IMAS i que cada dimecres es fa a la biblioteca, a on n’ Eulari les va llegir fragments d’un llibre de na Conxa Forteza HISTÒRIES DEL CARRER recordances d’una Palma de mitjan segle XX, i després els que volgueren varen llegir una rondalla en veu alta LES TRES FILADORES. Les va entusiasmar i la veritat és que les va agradar molt llegir en veu alta, i ho feren molt bé.

Juny 2015

Maria Bel Pont Riera
Bibliotecària

20150513_094839 20150513_104654 20150513_121229 20150527_103514

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada