Crònica informal: els sous dels regidors

Com que na Laura ja ha penjat a Card.cat alguns punts de l’ordre del dia –el 4 i el 5– del ple extraordinari d’ahir, em limitaré a comentar la resta.

El tercer era per establir la periodicitat dels plens ordinaris, que quedarà així com estava, un cada dos mesos, però amb un canvi d’horari: en lloc de posar-los a l’hora de dinar –la una del migdia– seran a la de sopar –entre les vuit i les deu del vespre– i així per ventura hi compareixerà més gent. Na Manuela trobava que en podien fer un cada mes, però el batle li va dir que així bastava bé.

El sisè anava de pagues. El batle va dir que, encara que l’equip de govern comptàs amb un membre més que a l’anterior legislatura, la partida pressupostària corresponent es veurà reduïda en gairebé 3.000 euros, per tal com s’han rebaixat les retribucions de tots els seus membres, exceptuant la del batle, que serà la mateixa. Així, en Mateu Puigròs tendrà un 95% de dedicació, el que li suposarà 41.674’40 euros anuals; en Mateu Frau, n’Alícia Duran i na Dolors Sánchez tendran un 65%, o sigui, 24.497’57 euros; na Maria Galmés tendrà un 60%, el que suposa 22.613’14 euros; n’Aina Maria Vives, un 50%, que traduït a euros puja a 18.844’29; en Colau Bordal tendrà la dedicació dividida en dues parts: de l’1 de maig al 31 d’octubre serà del 55% i la resta de l’any del 65%, amb un total de 22.613’15 euros; els altres dos, n’Antònia Bauzà i en Pep Jaume, no tendran dedicació, i només cobraran en funció de les reunions o plens a què assisteixin, o sigui, 478’70 euros per a cada una. L’oposició percebrà, pel mateix concepte que n’Antònia i en Pep, 179’31 euros

En el darrer punt donaren compte dels nomenaments dels representants de l’Ajuntament a diversos organismes: n’Alícia Duran formarà part dels consells escolars de Sant Llorenç i Sa Coma; en Mateu Frau del de Son Carrió; na Maria Galmés del Fons Mallorquí de Solidaritat; en Mateu Puigròs de la Federació d’Entitats Locals; n’Antònia Bauzà del Consorci d’Informàtica; i en Pep Jaume de la Junta Rectora del Parc Natural de Llevant.

-I xerrant en plata, qui serà es que durà es maneig de s’Ajuntament?
-A tu que te pareix, en Mateu, com sempre.
-I qui serà sa seva mà dreta?
-Segons lo que ha publicat na Laura, si n’Antònia ha d’avaluar es serveis municipals, se n’ha de cuidar des personal i ha de coordinar s’equip de govern, no hi ha dubte que serà ella.
-Els haurà de posar a ses ordes, idò…
-Si se deixen, sí.
-I se deixaran?
-Vola-vola titines!

 

Aquest article s'ha catalogat com a General per Josep Cortès. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç.

13 comentaris a “Crònica informal: els sous dels regidors

 1. Gràcies Pep, no era tan complicat. No sé perquè des de l’Ajuntament no ho volien publicar…a mem si només publicaran el que els interessa.

  Se li diu TRANS-PA-RÈN-CIA

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +10 (de 10 vots)
 2. Posiblemente sea eso, solo lo que interesa para eso esta Laura informa de lo que SOLO EL AYUNTAMIENTO LE INTERESA QUE SE SEPA.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: -3 (de 7 vots)
 3. Potser si mos seguim queixant deixaran de publicar a aquesta revista i no tendrem tan fàcil accés a informació… almenys ara estam més informats que mai.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: -3 (de 7 vots)
 4. La información esta muy bien pero siempre queremos algo de objetividad,no tanto partidismo.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +4 (de 6 vots)
 5. Interessantíssima aportació. I per varis motius. Primer perquè evidencia que , de moment, poca cosa ha canviat: s’informa del que interessa. Segon perquè la informació resulta ben transcendent i no tan sols pel tema sous (S’informarà dels horaris de disposició i de servei al ciutadà?) si no, també, pel missatge que determina l’organigrama. A tall d’exemple, la Regidora d’Educació anirà als Consells Escolar del Terme, però no al de Son Carrió. De banda els rèdits electorals, és bo, lògic, sostenible… fomentar la disgregació?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +3 (de 3 vots)
 6. M’agradaria aclarir que a mi ningú m’obliga a publicar a card.cat. Ho faig per compartir infornació que en la meva opinió pot ser interessant per als ciutadans com jo (jo som ciutadana i no funcionaria) i trobava que la gent no s’enterava de tots els temes que pasen al nostre municipi, pensava que seria interessant per tots. Me sap molt de greu que persones mal entenguin la informació que jo public com propagandística, de fet no public res que ofengui a ningú sino només de carácter informatiu. Si algú troba que la informació no és insuficient pot anar a l’ajuntament que li diran el que vulgui saber i sino pot assistir als plens (son oberts als ciutadans).
  Gràcies per desmotivar a la gent que vol contribuir en certa manera a la millora de la comunicació del municipi.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +7 (de 17 vots)
  • Ànims Laura, jo (i segur que molts més)t ‘agraïm la labor. Com tu dius, abans que tu hi fossis des de la Sala no ens arribava ni la meitat del que ara ens arriba. Auxí que gràcies.
   La gent que vol saber més coses de l’ajuntament i demana més transparència està en el seu dret i aquesta revista n’és una bona plataforma però no donem la responsabilitat a na Laura. Ella ni tan sols és política. Com ja vaig dir “no maten el mensajero”.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +5 (de 5 vots)
 7. La información que se nos hace llegar se agradece,NO CREO (por lo menos de mi parte)que no se reconozca la labor de informar y no creo que nadie crea que es MALO.Pienso que no tienes que desanimarte pero la gente siempre tiene puntos de vista diferentes ANIMO SIGUE INFORMANDO SIEMPRE SE AGRADECE, UN SALUDO A TODOS LOS PARTICIPANTES

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 2 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada