Comissió de Cultura

Ahir, dimarts,  es va realitzar a la Biblioteca Municipal de Sant Llorenç la primera reunió de la Comissió de Cultura.   A pesar que la cosa està encara un poc verda, vos faré un petit resum del que allà es va dir. 

La idea de l’Ajuntament és fer una comissió oberta a tot el terme (persones individuals i associacions) perquè facin propostes culturals per dur als pobles. La idea en si és bona i respon un poc a la reclamació de la gent de transparència i  participació en les decisions polítiques. Per això celebram aquesta primera passa, a pesar que per funcionar encara s’ha de treballar bastant la idea.

De fet, una de les reclamacions va ser que es fes un petit reglament de com funcionaria la comissió ja que si no allò seria un caos i que la comissió “tengués decisió” i no un simple element decoratiu. Na Rafela i na Dolors (a part, el batle  i en Pere Josep de Sa Màniga també en formaran part), que duien el pes de la reunió, s’hi van comprometre.

L’objectiu és que sigui com un petit embrió de la futura  Agenda Local 21 (que es vol recuperar) i que la gent faci arribar a través de la Comissió les seves propostes, ja sigui a nivell individual o a nivell d’associació, i s’estudiarà si és factible, si convé…

En resum, personalment em sembla una bona idea però que encara cal treballar-la un poc més. Tampoc em va quedar clar (error meu no haver-ho demanat) si es farà una comissió a cada poble o si anirem tots junts. Ahir per exemple hi havia gent de Sa Coma i Sant Llorenç (em va sorprendre no veure ningú de Son Carrió), però no sé si era perquè era la primera reunió o si sempre es farà així.  A primera vista veig un poc complicat que gent de Sant Llorenç proposi el que s’ha de dur a Son Carrió o a la inversa, sobretot amb el poc cohesionats que estam. Però vaja, m’ho apunt i ho deman a la propera reunió… O si algú de la comissió m’ho vol respondre a través dels comentaris…

 
Imatges: Tomàs Martínez

3 comentaris a “Comissió de Cultura

 1. No vaig poder arribar puntual i m’ho vaig perdre, però…dius que la voluntat es de “Comissió oberta perquè facin propostes culturals?”. Es va comentar que s’entén per cultura o proposta cultural?. La Comissió “espera propostes” o està a l’aguait del que es mou?. Es a dir, ha de fer de jutge o ha de donar suport?. Qui elabora el reglament?. Bé ja veurem on es colga en Gelat!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)
 2. El que si vaig viure, amb interès i expectació, va ser el final de la reunió de Festes. Serrells a banda, em va semblar que tot ja era dat i beneït…però al final una representant de l’AMIPA va amollar un desig: Atès els projectes que tenim en marxa… què podríem posar una barra de bar a sa Plaça de s’Ajuntament?
  Ostres! Quin atreviment! (vaig tenir la sensació de que apareixien nervis i significatius silencis)
  La resposta a la pregunta -que va quedar pendent- és potser una fita que mostrarà els possibles canvis reals del “nou Consistori”. El passat és passat, però, s’arribaran a conèixer els criteris -i quantitats reals- d’assignació de subvencions?. I com es determinen les prioritats a l’hora de gestionar la barra del bar de ses festes?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +4 (de 4 vots)
  • En quant al tema de la barra, el que he vist que fan en alguns pobles és rifar els dies entre diferents associacions. Potser estaria bé com a proposta també per al nostre municipi.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada