Premis de les Arts Escèniques 2015

Lliurament de premis a les arts escèniques atorgats per l’associació de teatres i auditoris públics (ATAPIB)

Dia 2 de juliol l’Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes Balears atorga els Premis de les Arts Escèniques 2015. Aquests premis es donen ininterrompudament des de l’any 2007 i són un reconeixement als professionals i les companyies que fan possible que a les Illes tenguem una bona mostra d’espectacles de les arts escèniques de molta qualitat.

Els guardonats a aquests premis en les seves diferents categories han recaigut en:

Josep Ramon Cerdà: Direcció per Hamlet Party 

Imatge de 'Hamlet Party', l'obra de Josep Ramon Cerdà.

Imatge de ‘Hamlet Party’, l’obra de Josep Ramon Cerdà.

Jaume Miró Millor text teatral per Dels llargs camins

Jaume Miró Millor espectacle per Noctàmbuls

Miquel Àngel Torrens Millor interpretació masculina per Dels Llargs camins i Hamlet Party

Aina Cortès Millor interpretació femenina per Zombis (Teatre de barra) i Ca nostra

Disset Teatre: Premi Especial. 

L’Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes Balears es constituí el mes de setembre de 2005 i actualment la integren sis municipis (Alcúdia, Artà, Calvià, Capdepera, Manacor i Sant Llorenç).

L’acte tindrà lloc el 2 de juliol a la Finca Pública Galatzó (es Capdellà) i comptarà amb la presència dels guardonats, els programadors i les autoritats municipals, així com de familiars i professionals de les arts escèniques que han volgut acompanyar els seus companys.

L’orquestra de jazz calvianera Big Band Melody actuarà per primera vegada, recuperant el nom de l’orquestra de Jazz de Josep Rubio dels anys 40.

L’ATAPIB té com a objectius, entre d’altres, el foment de les activitats escèniques i musicals, la formació de públic, l’establiment de mecanismes de comunicació i col·laboració amb el sector artístic i la col·laboració amb les diferents entitats públiques i privades en el desenvolupament de la intervenció i gestió en l’àmbit de les arts escèniques i musicals.

Els sis municipis concentren els espais escènics amb una programació estable i continuada durant tot l’any de les Balears. L’Associació és sobretot un espai de debat, de trobada, d’intercanvi per posar en comú molts de temes que afecten el dia a dia dels teatres i auditoris.

Per altra banda, també, i de cada vegada més, ofereixen programacions conjuntes. Això vol dir que es posen d’acord per contractar uns espectacles, interessants per als diferents públics. Això afavoreix que les companyies actuïn a més espais, i també que des de l’administració pública els recursos es gestionin amb més eficiència, ja que d’aquesta manera els costos minven.

El lliurament de premis serà a la Finca Galatzó a les 21 h i l’entrada és amb invitació.

Més informació al departament de Cultura de l’Ajuntament de Calvià: 971 139 181

I al telèfon del president, Joan Matamales: 669 044 073

Atapib

Un comentari a “Premis de les Arts Escèniques 2015

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada