Homenatge i diploma del COMIB a les associacions de malalts

El passat divendres dia 26, el Col•legi Oficial de Metges de les Illes Balears
(COMIB) va celebrar a la sala Luis Molina del Poble Espanyol l’acte d’homenatge a la patrona del metges, Nostra Senyora del Perpetu Socors. En aquest edició va tenir com a lema: “El nostre compromís, els pacients i la societat”, motiu pel qual el COMIB va convidar a totes les associacions de pacients de Balears. El president Antoni Bennàssar va dir que la institució que ell presideix volia reconèixer la tasca que aquestes associacions desenvolupen a favor dels pacients i del propi sistema sanitari.
Més de tres-centes persones van assistir a la celebració entre, metges, familiars, associacions de malats, i autoritats de l’àmbit soci sanitari i polític. Entre les noves autoritats hi havia el nou batle de Palma, José Hila, la seva regidora de Sanitat, Antònia Martín, el conseller de Salut en funcions, Martí Sansaloni, el secretari general de Podem a Balears, Alberto Jarabo, i la presidenta de la CAEB, Carmen Planas, entre altres personalitats.
Després d’unes paraules de benvinguda a càrrec de la Secretaria General del COMIB, gran actuació de la Coral Universitària de l’Hospital de Son Espases. Tot seguit, lectura del Jurament Hipocràtic, seguit d’un breu discurs del president dels metges, que va donar la benvinguda als facultatius acabats de graduar i col•legiats, on cal destacar que el 80% de nous facultatius eren dones.
Després de fer entrega d’uns obsequis als nous graduats, es va procedir a lliurar les insígnies d’or i d’argent respectivament als metges amb, cinquanta i vint – i- cinc anys de professió.
Tot seguit, el director de l’Escola Andalusa de Salut Pública, el pollencí Dr. Joan Carles March, que és especialista en promoció de la salut i salut pública i porta de més 25 anys vinculat a l’Escola Andalusa, va pronunciar una conferència amb el títol de “Medicina basada en l’afectivitat amb pacients més actius”, en la qual va deixar ben palès que “estam en un canvi d’època i ha arribat el fi de l’autoritat. Els malalts tenen dret a participar en la pressa de decisions entre metges i pacients. Uns pacients informats milloren la qualitat de vida i es recuperen abans, i a més tenen ingressos inferiors en centres hospitalaris”.
Després de la conferència es va procedir al lliurament de diplomes als presidents o representants de les devuit associacions de malalts que assistiren a l’acta. Com a presidenta de, l’Associació Balear de Porfíria, vaig tenir l’honor de recollir el diploma que ens atorgà el Col•legi Oficial de Metges de les Illes Balears. Esperem que aquest reconeixement vengui acompanyat d’una millor atenció sanitària pels propers quatre anys, i que tots els projectes i estudis d’investigació per a les Malalties Rares que quedaren aturats es pugin continuar.
Va concloure l’acta amb l’entrega de les beques i premis d’investigació, aquests últims, dotats amb 1.500 euros cadascun, van recaure en aquesta edició al doctor José Reyes Moreno, per un estudi sobre els resultats del programa pilot per al diagnòstic precoç de càncer de còlon i recte a la comunitat, i en la doctora Joana Nicolau Ramis, que va ser reconeguda amb el premi Metge Matas per un article sobre la prevalença dels trastorns alimentaris entre els pacients DIABÈTICS de tipus II.
També es van lliurar les beques del Banc de Sabadell per rotacions en hospitals als doctors Elena Sevillano, Héctor Julián Canaval, Andrea Álvarez i María Mondragón. Les beques d’innovació van recaure en Leyre Bento de Miguel, Maria Riera Sagrera i Lily Aurora Càceres. El premi d’investigació Mateu Orfila, va quedar desert. Finalment el premi a la millor tesi doctoral va ser per a Carmen Garcías.
Fotos diploma COMIB 26-06-2015 005

Fotos diploma COMIB 26-06-2015 010

Fotos diploma COMIB 26-06-2015 013

Fotos diploma COMIB 26-06-2015 014

Fotos diploma COMIB 26-06-2015 016

Fotos diploma COMIB 26-06-2015 019

Fotos diploma COMIB 26-06-2015 022

Fotos diploma COMIB 26-06-2015 027

Fotos diploma COMIB 26-06-2015 038

Fotos diploma COMIB 26-06-2015 039

Fotos diploma COMIB 26-06-2015 042

Fotos diploma COMIB 26-06-2015 046

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.