1330 milions d’euros!

El 21 de juliol el Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas va fer públicels saldos fiscals corresponents a l’any 2012. El saldo fiscal és, per entendren’s ràpidament, la diferència entre el què pagam i el què rebem.

El càlcul de les dades s’ha fet segons  la metodologia, presentada el mes de  juliol de 2014, desenvolupada per Ángel de la Fuente, Ramón Barberán (Universitat de Saragossa) i Ezequiel Uriel (Universitat de València). Aquesta metodologia fou molt qüestionada per les comunitats autònomes amb dèficit fiscal perquè maquillava les xifres deficitàries d’aquestes comunitats

Segons les dades del ministeri les Illes Balears varen perdre l’any 2012, 1.330 milions d’euros.

Catalunya i València, amb un dèficit de 7.439 i 1.453  milions d’euros, respectivament, acompanyen les Illes Balears. Madrid destaca amb un dèficit de 19.015 milions d’euros, però s’hauria d’estudiar com un cas a part per qüestions relatives al domicili fiscal de les empreses, un tema massa complex per tractar ara i aquí.

Per fer-nos una idea del què suposa deixar de rebre 1.330 milions/any podem dir que tota la sanitat pública de les Illes Balears, segons pressuposts dels darrers anys, és d’uns 1.200 milions d’euros/any.

Si cercam un poc més d’informació en les dades publicades pel ministeri veiem que a les Illes Balears el saldo fiscal en relació al PIB és de -5,08%, només superat per Madrid amb un -9,57%.

Si miram el saldo per càpita, les Illes Balears tenen un saldo negatiu de 1.192 euros per habitant, xifra només superada per Madrid amb -2.927 euros/habitant.

A l’altra costat de la balança, Andalusia amb un saldo positiu de 8.531 milions d’euros i Ceuta i Melilla amb un saldo fiscal en relació al PIB de +24,49% i un saldo per càpita de +4.336 euros per habitant.

Aquí teniu tota la informació publicada pel ministeri. Una informació d’escàndol!

INFORMACIÓ

a

 

Un pensament a “1330 milions d’euros!

  1. Una situació indignant !!!!

    Per complementar aquesta entrada, tenir present que:

    ” La segona en aportació per habitant, les illes Balears (2.347 euros), baixa fins a la posició 11, fins a 2.174 euros” // ” la Unió Europea aconsella als estats que calculin la paritat de poder de compra”
    Font: El Periodico.cat 21.7.15 –> http://ves.cat/me8p

    A veure si almenys l’Arc Mediterrani, veritable motor d’Espanya, s’uneix i obté el finançament que li pertoca… o tenir la situació d’Euskadi i Navarra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.