Enquesta sobre el nom que ha de tenir el futur centre de Sant Llorenç

De fa un temps a la Comissió de Cultura (com bé va exposar en Guillem Pont) i al carrer es discuteix sobre el nom que hauria de tenir el futur centre (de cultura?) que s’està construint al Carrer Major.

Més enllà del que decideixi  aquesta Comissió (per cert és oberta a tothom, si algú encara s’hi vol apuntar) volem saber quina opinió tenen els nostres lectors sobre l’assumpte i ho farem a través d’una enquesta. De fet, ja vam avisar que a partir d’ara ja només utilitzaríem les enquestes en casos puntuals i aquest ens ha semblat adient. 

Més o manco hem posat les diverses propostes que han anat sorgint per a què pogueu votar, però per si de cas hem afegit l’opció ALTRES per si algú sap d’alguna altra o se li n’ocorre d’altra.

Repassem cada opció per saber quin origen tenen:

– Casa/Casal de Cultura de Sant Llorenç (amb diferents noms propis per a cada sala: sala Tià de sa Real, sala Miquel Capirró, etc. ). Aquesta és la proposta que va presentar Jaume Ferrer en nom d’Esqueix Teatre i que per ara és la que pareix tenir més acceptació a la Comissió de Cultura (sense ser res definitiu encara).

 • Centre Cultural Cardassar. Nom més bé genèric que intenta evitar qualsevol polèmica amb noms propis (sempre tan subjectes a l’opinió de cadascú).

 • Ca na Sorrilla. És com anomena el lloc una generació de persones perquè allà on es fa el centre es deia així antigament .

 • Sala Rigal. Com en el cas anterior, hi ha una generació (més jove) que l’anomena així perquè era com es deia quan hi feien cinema.  En Josep Cortès en un article ens xerrava d’on provenia el nom  i no hi estava precisament d’acord. Curiosament des de l’Ajuntament (volem suposar que per pura inèrcia administrativa) al principi l’anomenaven així  i, de fet, durant setmanes es van poder veure penjades a la façana les lletres AL  (o és que som mal pensats i es referien a “centre cultural”?).

 • Centre/Casal  Salvador Galmés. En honor a l’escriptor més important que ha tengut el poble. Alguns opinen que ja es diu així la Biblioteca i el carrer Mossèn Galmés; en canvi, d’altres troben que la seva figura és suficientment important per a repetir.

– Centre/Casal Miquel Capirró. En honor a en Miquel Rosselló, autèntic alma mater del teatre local  del poble de les darreres dècades i que ens va abandonar fa una anys. Alguns opinen que el centre donarà més que teatre i per això no és adequat; en canvi,  d’altres opinen que la seva figura és suficientment important per tenir un edifici al seu honor.

– Centre/Casal Tià de sa Real. En honor a aquest personatge llorencí-manacorí de la cultura popular mallorquina que fins i tot surt a les Rondalles. Per a més informació: Viquipèdia.

No fa falta dir que si algú vol exposar el seu vot i raonament a través dels comentaris estarà més que ben rebut. Au idò… a votar!!!

Quin nom hauria de tenir el nou centre que es fa al Carrer Major?

 • Casa/Casal de Cultura (amb diferents noms propis per a cada sala) (46%, 43 Vots)
 • Sala Rigal (15%, 14 Vots)
 • Centre Cultural Cardassar (14%, 13 Vots)
 • Altres (8%, 7 Vots)
 • Ca na Sorrilla (5%, 5 Vots)
 • Centre/Casal Miquel Capirró (5%, 5 Vots)
 • Centre/Casal Tià de sa Real (5%, 5 Vots)
 • Centre/Casal Salvador Galmés (1%, 1 Vots)

Nombre de votants: 93

Loading ... Loading ...

3 comentaris a “Enquesta sobre el nom que ha de tenir el futur centre de Sant Llorenç

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada