Dignitat pels refugiats

Definició de refugiat: Persona que, havent hagut d’abandonar la seva terra per motius polítics o a causa de catàstrofes naturals o d’una guerra, ha estat acollida en un país que no és el seu, sense poder gaudir dels mateixos drets que els autòctons.

No hi ha ningú que fugi de la seva terra per gust, però encara és pitjor quan ho has de fer per aquests motius.

Tot i que la situació no és nova, la imatge d’un infant sirià de 3 anys mort a una platja turca ha fet disparar totes les alarmes.

Crec que no és discutible la necessitat d’acollir aquesta gent, però s’ha de fer amb la màxima dignitat possible. No és pot aixecar la mà i dir “que venguin aquí” i després haver-los de tenir a camps de refugiats com passà amb els republicans espanyols a França, o com ha passat en tantes i tantes altres ocasions durant el segle passat.

Nin refugiat de la guerra civil espanyola creuant la frontera francesa

Nin refugiat de la guerra civil espanyola creuant la frontera francesa

Camp de refugiats a Argelers (Rosselló)

Camp de refugiats a Argelers (Rosselló)

Que no es repeteixi la història, facem les coses bé, retornem-lis la dignitat a aquesta gent. Si tenim en compte que el des de l’Unió Europea es demanava a l’estat que rebés a una quantitat una mica superior a 5000 refugiats i que hi ha 8122 municipis arreu de l’estat, queda palès que és una quantitat de gent assumible d’una forma digna i sense la necessitat d’apartar aquesta gent de la nostra societat.

És absolutament necessària una posició unànime dels ajuntaments mallorquins (també el de Sant Llorenç). S’ha de visualitzar a cada plenari de cada poble i també a l’assemblea de batles de Mallorca. Que no quedi cap escletxa per l’horror humanitari a aquesta terra nostra.

Facem que la seva estada aquí sigui el més dolça possible i que el dia de demà, com més aviat millor, puguin tornar a ca seva amb la cara ben alta i una maleta plena dels millors records possibles.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada