Opinió d’Esquerra Republicana de les Festes de Sant Llorenç

El comitè local d’Esquerra Republicana vol expressar la seva opinió al voltant d’alguns fets que pensam que són millorables de les festes de Sant Llorenç:

 • Pregó i posterior actuació de  l’orquestra i en Tomeu Penya: La crítica no va dirigida a la tria feta, la qual ens pareix correcte, sinó que afecta al tècnic de so d’aquests esdeveniments. Hi va haver diverses queixes a causa de la mala qualitat sonora que feia que a la plaça de l’ajuntament, de la meitat per enrere, la gent es queixés a causa de la mala qualitat del so.
 • Holi Festival: Bona iniciativa que aconseguí una bona afluència de públic, però hi va haver queixes pel fet de que en un principi la festa era només per a majors de 16 anys, limit d’edat que com es pot veure a les imatges no es controlà. Potser en tornar-hi s’hauria de mirar un poc més aquest punt i o posar-ho obert a totes les edats, o fer un control de l’edat de la gent.

 

 • Festa d’espuma infantil: A un esdeveniment infantil hi hauria d’haver un servei de discoteca infantil. En canvi el DJ es va dedicar a posar la mateixa música que hagués posat a una festa per adults. La majoria de cançons eren de “reggaeton”, gènere musical que es distingeix per tractar la dona com un simple “florero submís” per dir-ho suaument.
 • Fira de la cervesa artesana i Festival de swing: La primera edició del swing and beer va ser un encert al programa de les festes d’enguany. Va crear molta expectació i nombroses persones arribaren ben puntuals per disfrutar del ball, la música, la cervesa i el menjar. Però de cara a una propera edició s’haurien de tenir en compte algunes coses per millorar:

 

  • Les parades de menjar eren insuficients i la gent havia de fer llargues cues.
  • La cervesa no era fresca i la gent es queixava, a més hi havia gent que volia beure altres coses i no hi va haver previsió de vendre altres begudes.
  • Molta gent va fer cas de l’horari del programa i va haver d’esperar més d’una hora per poder veure una mica de ball i sentir la música que havia anat a escoltar.
  • Ningú entenia el perquè de la diferència d’estil musical entre els dos grups. Tot i que el segon grup feia una música d’una gran qualitat la majoria de la gent esperava seguir amb l’estil de música anunciat al programa.
 • Gran revetlla final (Banda de musica de Sant Llorenç, Estrella del Sud, Islanders, Pirates Pirats): Com cada any el concert q fa la banda de música és seguit per molta gent i enguany es va fer molt entretingut gràcies a la col·laboració d’alguns membres d’Esqueix teatre, el que no s’entén és que per començar a tocar el segon grup s’hagin d’esperar uns 50 minuts ja que semblava que no havien fet les proves de so.

 

 • En general es va notar una manca d’ambició en el programa musical. Tot eren grups de versions i entre ells es repetiren cançons. Per si no n’hi hagués prou aquests foren practicament els mateixos grups que actuaren a Sa Coma. Hi va haver falta d’esdeveniments amb participació popular. Entenem que es deixin de fer les olimpíades rurals pel fet de que algunes de les proves representaven un perill per a la integritat física dels participants, però s’hauria de fer algun esdeveniment participatiu semblant.

 

 

 

 • Festes de Sa Coma: Una de les queixes més repetides fou la situació a on estava ubicada l’atracció de fira, sobretot durant els concerts musicals. Potser no és el lloc més adient per aquesta atracció a causa del seu impacte acústic.

Aquest escrit no pretén ser cap atac a cap partit ni a cap persona en concret, sinó el contrari, pretén ser una crítica constructiva amb l’objectiu de que cada any tenguem unes festes patronals millors.

Més informació al Perfil públic d’Esquerra Republicana a Sant Llorenç des Cardassar al Facebook

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada