El Pi Proposta per les Illes de Sant Llorenç denuncia el deficient servei de recollida selectiva

Arran de les nombroses i preocupants queixes rebudes per part dels veïnats dels diferents nuclis poblacionals de Sant Llorenç, a més de les proves fotogràfiques que adjuntem, respecte al deficient servei de recollida selectiva, el grup municipal El Pi vol denunciar públicament aquest fet.

En els mesos d’ estiu i en plena temporada turística, les àrees d’aportació han presentat una imatge deplorable, estant saturats de fems per recollir i amb les olors que les altes temperatures d’ aquest estiu han hagut de patir els veïnats més propers a les àrees d’aportació. Aquesta situació ha afectat la imatge turística en els mesos en els quals augmenta la població flotant de Cala Millor, Sa Coma i s’ Illot, a causa de l’arribada de turistes.

El Pi proposa una reacció immediata per part de l’equip de govern respecte a aquesta situació, aquests dies s’està tramitant una nova concessió, però s’ha deixat de banda la negociació amb l’empresa concessionària actual una ampliació del servei, augmentant la periodicitat dels dies de recollida, la qual pensem hauria de ser diària, tenint en compte el volum de reciclatge que a hores d’ ara produeix la població. I sol·licitem a tots els nuclis poblacionals de Sant Llorenç, no només a la zona costanera, ja que Sant Llorenç i Son Carrió, també han patit aquestes molèsties, sobre les que adjuntem unes fotografies.

El Consistori Llorencí publicava en premsa l’augment del reciclatge en un 12’66%, amb 4.840 tones de reciclatge el 2014. La fracció orgànica és la que més va augmentar més amb un 16,18%, seguit dels envasos lleugers amb un 13,03%, i el vidre amb un 1,92%. Es va aconseguir reduir la quantitat de rebuig en un 8,07% respecte a l’any anterior. Segons les dades aportades, l’any 2014 va ser un any històric en relació als resultats de la recollida selectiva amb un reciclatge del 42,03% dels residus generats.

Tenint en compta aquestes importants dades, les quals segur seran millorades en aquest any 2015, no haurien d’estar acompanyades de les queixes respecte a la periodicitat de la recollida. El Pi de Sant Llorenç espera una reacció immediata i de caràcter urgent per part del Consistori, els quals són responsables de garantir un bon servei a tots els ciutadans.

2 comentaris a “El Pi Proposta per les Illes de Sant Llorenç denuncia el deficient servei de recollida selectiva

  1. tot s’estiu els punts de recollida de sant llorenç els contenidors del rebuig plens fins a dalt.Pareix que no s’ha pensat en l’aument d’ocupacio de cases per foravila.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: +5 (de 5 vots)
  2. El que em sembla a mi és que la gent és molt poc cívica i poc educada. Els responsables d’aquest desgavell som els ciutadans que llancem el fems i, evidentment, no tot aquest fems prové de cases de foravila. És un fet comú trobar veïnats que viuen al centre del poble tirant fems al pàdel, inclòs diria que són la majoria. No és cap secret. Per tant si aquesta gent utilitzàs el servei de recollida selectiva correctament potser no veuríem aquestes imatges. És molt fàcil culpar als treballadors, però primer considero més adient fer una reflexió personal.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: -1 (de 1 vot)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada