Els primers 100 dies de la nova Corporació

Si no ho he comptat malament, avui fa cent dies que es va constituir la nova Corporació, una data que la premsa sol aprofitar per fer un balanç dels seus inicis de legislatura, paraula que he posat en cursiva perquè no estic segur que sigui correcta, ja que els ajuntaments no fan lleis…, però bé, ja ens entenem. Sol esser costum donar aquests cent dies de gràcia perquè tenguin temps d’organitzar-se i marcar les línies d’actuació dels vinents quatre anys i, una vegada transcorreguts, és costum fer-ne una mica de balanç, que en el meu cas serà molt superficial i es limitarà a la percepció que en tenc des d’una certa distància.

Per a mi, el que consider més destacable d’aquest cent dies –i gairebé l’única cosa– ha estat la imputació de quatre persones –tres regidors i una funcionària–, dins l’anomenat cas Pokémon, una trama de pressumpta corrupció que, partint de Galícia, s’ha anat estenguent per molts racons d’Espanya, un d’ells Sant Llorenç. Sembla que consistiria en la concessió de serveis diversos a les empreses del grup Vendex –la que ens afecta és Econar– a canvi de comissions o contractacions laborals més o manco encobertes. A hores d’ara no disposam de més informació que la que oportunament va facilitar Card.cat.

De la resta d’actuacions poc es pot dir: el caos circulatori en al casc urbà de Sant Llorenç continua igual que abans, amb unes direccions mancades de tota lògica, amb cotxes que aparquen allà on volen sense que la policia local faci res per evitar-ho i amb el camí del Cós sense eixamplar. La recollida dels fems també és caòtica, segons es va denunciar recentment a Card.cat i l’únic espai que es manté net és el punt verd.

On sí sembla que hi ha hagut intenció de fer alguna cosa és a la comissió de Cultura, que ja ha mantingut diverses reunions amb les associacions i ha elaborat un reglament per canalitzar les actuacions d’un futur Consell Municipal de Cultura. Veurem com acaba.

És possible que s’hagin envestit altres altres iniciatives, però no en tenc constància. La meva impressió és que, maldament hi hagi persones noves dins la Corporació, el fet que l’equip de govern estigui integrat pels mateixos partits que abans fa que es moguin amb les mateixes rutines i que sembli que tot continua més o manco igual que abans.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada