Entrevista a la nova associació cultural 9Ritme, que presideix Miki Galmés

El passat 18 d’abril es va fundar a Manacor, l’associació cultural 9Ritme, i dia 4 de setembre inauguraren estudi propi al carrer de les Coves dels Hams, núm. 3 de Manacor. Els components de la junta directiva són: president Miquel Àngel Galmés Febrer, secretària Tiana Galmés, tresorera Bàrbara Febrer, i vocals Joana Maria Febrer, i Margalida Cladera.
DSC_0618
Tiana com a secretària i portaveu de la junta directiva, parla’ns un poc de les finalitats de 9Ritme?
L’associació cultural 9Ritme, s’ha creat per tal de donar a conèixer les diverses modalitats de la dansa moderna, i fomentar l’expressió corporal, artística i musical, a més de difondre la cultura mitjançant la dansa.
Quines activitats dureu a terme per aconseguir aquestes finalitats?
Es desenvoluparan les activitats següents: representacions al carrer i teatres, tallers de ball amb persones de diferents edats i diferents estils, utilitzarem diferents recursos tècnics per enriquir l’espectacle (música, vestuari, complements, etc). Petites actuacions als carrers i places per animar les festes del poble, a més d’actuacions i gales benèfiques per diferents associacions de la comarca de Llevant.
Com va anar la inauguració de l’estudi?
Molt bé, l’estudi pretén ser un espai obert a tot el poble i a totes aquelles persones o associacions que vulguin realitzar qualsevol taller de dansa, teatre, música, reunions, conferències, etc. A més, volem convidar a provar algunes classes que ja es duen a terme a l’estudi, en concret de moment s’han encetat amb una fusió de ball modern, hip-hop, jazz, funky, etc., i són impartides pel president de l’associació Miki Galmés.
Tenen avantatges els socis de 9Ritme?
Sí, el pagament d’una quota anual dóna als socis diferents privilegis com puguin ser: preus especials als diferents tallers que s’aniran realitzant, descomptes en camisetes, bosses i altres productes de l’associació. A més, els socis col·laboren i participen molt amb els diferents esdeveniments que hem fet fins al moment, com són diferents firetes i la inauguració del mateix local.
DSC_0555
Miquel Àngel Galmés Febrer, conegut artísticament com a Miki Galmés, durant aquest darrer any ha treballat com a ballarí principal del musical Moonwalking o un viatge a la història de Michael Jackson, un espectacle musical en el qual participaren 32 interpretés manacorins (17 ballarins, 11 músics i 4 actors). El passat mes d’agost l’Ajuntament de Manacor va fer una recepció oficial als responsables de l’espectacle i els va fer entrega d’un obsequi pel seu triomf amb aquest musical, que poguérem veure a les passades festes de Sa Coma.
Actualment en Miki, és el president de l’associació cultural 9Ritme. Com a professor de dansa ha estat contractat per organitzar gales benèfiques per a diferents associacions de la comarca de Llevant com, Impuls Ara.

Miki, on vares néixer i quan va començar la teva afició a la dansa?
Vaig néixer dia 10 de febrer de 1989 a Rio de Janeiro (Brasil), des de ben petit sempre m’ha agradat ballar, i els meus pares en tot moment m’han recolzat, tant durant els meus anys de formació, com ara en aquesta nova etapa que estic començant amb els meus propis alumnes i la meva pròpia associació.
Parlem un poc de la teva formació?
Vaig començar fa anys a anar a classes de hip-hop i ballet a Manacor, als 19 anys vaig partir per estudiar durant dos anys a l’acadèmia Cococomin de Barcelona on vaig cursar en concret el curs de comèdia musical (cant, música, teatre i totes les tipologies de dansa). Durant els següents anys vaig participar i rebre masterclass del millors professor d’Espanya de hip-hop. A més fa dos anys vaig anar a Londres també a fer tres dies de classes intensives de hip-hop amb diferents ballarins.
Quina ha estat la teva trajectòria professional?
He format part com a professor de diferents companyies de dansa. A més de treballar uns anys com a professor de l’escola de Música i Dansa de Manacor i Porto Cristo. Durant els quatre darrers anys he estat treballant com a professor de hip hop en activitats extraescolars de diferents escoles com: Jaume Vidal, Sa Graduada, IES Mossèn Alcover, Es Canyar, etc.
Els espectacles musicals que has organitzat per nins han estat comèdia musical com: Un viatge a Oz, Cap al Mai més, Ballem els musicals, etc. on els nins cantaven, ballaven, i interpretaven. Què és el més difícil a l’hora de crear un musical?
Posar al mateix nivell les 3 disciplines, ball, cant i teatre.
Com a professor què intentes transmetre als teus alumnes?
Que sentin la música i expressin el que senten quan ballen i sobretot gaudir ballant.
A més de treballar amb la teva associació seguiràs organitzant espectacles?
Sí, ja estic preparant l’espectacle musical de cada any. A l’associació hem decidit arrencar les classes jo mateix, tot i que tenim pensat en una sèrie de ballarins que vendran a impartit unes “masterclass” a l’estudi, tast de swing, ball de bot, petits concert, algunes representacions.
Com a ballarí principal satisfet del èxit del musical Moonwalking?
Molt, durant el darrer any hem treballat i assajat molt tots els ballarins del musical Moonwalking o un viatge a (la història de Michael Jakson), fins arribar a diferents teatres, auditoris, entre ells l’auditori de Palma.
Hi ha rivalitats entre els ballarins?
No, cadascú lluita per brillar el mateix, però l’objectiu és destacar com a grup.
Qui és el teu ídol dins el món de la dansa?
El meu ídol com a cantant i ballarí és Michael Jackson.
Quins són els teus pròxims projectes Miki?
Entrenar els grups de competició de Hip Hop, Seven Go, The New Gang, 8 Dance, preparar l’espectacle musical per organitzar la III gala benèfica, i treballar per consolidar l’Associació Cultural 9Ritme.
DSC_0475

DSC_0483

DSC_0484
Fotos: inauguració local Associació Cultural 9Ritme

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada