S’estrena la revista Cent per Cent digital

La premsa forana en llengua catalana està d’enhorabona ja que una nova revista en format digital se suma a les que han naixent aquests darrers anys, com ara Cap Vermell o Card.cat. Es tracta de la revista Cent per Cent, de Manacor, abans només en presència física en paper i que ara també fa el bot al format digital.

Des d’aquí només podem congratular-nos d’una notícia com aquesta ja que la progressiva aparició de revistes en llengua catalana  a la xarxa és un bon senyal de la normalització a la qual estam arribant (a pesar dels esforços d’alguns per desbaratar-ho). Així que enhorabona manacorins… i ara a treballar per conservar aquest petit tresor.

Com a anècdota contaré que ara fa un any (o ja en són dos?) que el seu director, Toni Riera, em va convidar a fer una conferència a Can Lliro sobre com funcionava Card.cat. Vaig veure una gent molt il·lusionada per dur a terme el projecte, però també plena de dubtes i temors (just nosaltres en començar), i ja veis el temps que han tardat a dur-ho a terme. Això ho destac perquè la gent sàpiga que les coses no surten del no-res, sinó que hi ha molta feina a darrere que no es veu (d’organització, preses de decisió, estructura, disseny, aspectes informàtics…). I, a més, en aquest cas estem xerrant de Manacor, que conté una població molt superior a Sant Llorenç, per la qual cosa una revista és més difícil de vertebrar.

Sort… i endavant companys!

Enllaç a la revista Cent per Cent: http://www.centpercent.cat/

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada