Adelaida, de Tomi Ungerer

ADELAIDA

TOMI UNGERER

Editorial Kalandraka

Avui he rebut notícies de l’Adelaida, la cangur volador. Els seus fills cangurs ja no són tan petits: el petit ja sap llegir, el segon més petit ja sap nedar; el segon més gran aprèn els complement indirectes i el major ja sap volar. Sí, ja sap volar perquè és l’únic que, com la mare Adelaida, té ales i pot volar. Sí, ho heu sentit bé, l’Adelaida és una cangur amb ales que va nèixer l’any 1980 de la mà i neurones de Tomi Ungerer.

I no us equivocau gaire si pensau que quina sorpresa que van tenir els seus pares quan van veure que la seva filla, l’Adelaida vull dir, tenia ales i que què estranya que es devia sentir ella: tan diferent de les altres cangurs! Amb tot, l’Adelaida era, i encara és, una cangur molt trampada i valenta així que quan les ales van ser prou grans va emprendre el vol i aleshores: BUF! Quina sort tenir ales i poder contemplar-ho tot des de tan amunt que tot torna petit com una mica i que bé conèixer un pilot tan simpàtic que fins i tot et deixa recolzar al seu avió quan estàs cansada, i que interessant anar amb aquest pilot simpàtic a visitar un maharajà de l’Índia. Sí, tot això va fer l’Adelaida i encara més. No va quedar a l’Índia, no, va visitar fins i tot París i allà, no sé si per mor de Les Champs Élysées, de Le Chat Noir, de Montmarte o del Tour de France hi va decidir quedar a viure. Al principi, és clar, se li va fer una mica freda i distant, la ciutat. Què en sabia ella que havia de pagar per agafar un taxi! Afortunadament, va conèixer un bon home que li va fer descobrir els plaers de la ciutat, bon vi i millors obres d’art, però no tot era joie de vivre. Un dia, mentre passejava l’Adelaida va topar amb un terrible incendi i sense pensar-ho dos cops va batre les ales i es va enfilar fins a no sé quin pis per salvar dos infants, de poc no hi queda.

Aquesta Adelaida, és una aventurera! No us conto més perquè no vull desvetllar el misteri de com va conèixer el seu amor, el León. No us espanteu, que de Lleó en té molt poc. En fi, si anau per París no deixeu de dur flors al cementiri Père-Lachaise i, si veis a l’Adelaida, dónau-li records.

portada.fh11Feliç lectura!

Text i il·lustracions: Tomi Ungerer

Traducció: Sandra i Óscar Senra Gómez

Editorial: Kalandraka

Pàgines: 40

Preu: 15Euros

Altres títols publicats per Kalandraka: Críctor, Els tres bandits, On és la meva sabata?

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada