Nou disseny web de l’Ajuntament

No és que ens n’hagin informat, però un que navega i xafardeja de tant en tant per la xarxa ha descobert que el nostre Ajuntament ha presentat un nou disseny a la seva web. No sé si encara està en proves, o si ja és la versió definitiva, però si hi voleu donar un cop d’ull l’adreça és http://www.santllorenc.es/santllorenc/ca.

 

5 comentaris a “Nou disseny web de l’Ajuntament

 1. Encara no me l’he mirada amb deteniment, però crec que és positiu que l’Ajuntament doni informació de tot el que es fa i hi ha en el municipi utilitzant els mitjans actuals, com són les pàgines web.
  Així i tot, a l’apartat de “Cultura” hi he vist algunes coses que no acab de veure clares: A no esser que l’hagin creada sense informar-nos, crec que “Edicions Pou Vell” no existeix. L’entitat que editava la “Col·lecció Es Pou Vell” era l’associació cultural Flor de Card, que, com bé assenyala la web, ara comparteix els drets amb l’Ajuntament.
  En els Personatges destacats, Miquel Pont i Pere Caldentey estan mal escrits. A més no sé quin criteri han seguit a l’hora de seleccionar-los ni a la de col·locar-los: per què no hi ha tots els Fills Il·lustres i predilectes? Per què hi ha Joan Facund Sureda i no Miquel Pasqual? O en Samsó? Per què estan en aquest ordre i no cronològic, o alfabètic, o qualsevol altre, però seguint un criteri?
  Finalment l’antic cinema surt com a Sala Rigal i com a Espai 36. Per què? I també, per què Espai 36 a vegades el posen en masculí i altres en femení?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)
 2. Trob que era necessària l’actualització de la web de l’ajuntament, ja que era extremadament espartana i poc vistosa.
  Crec que la intenció i la idea amb la que s’ha refet aquesta web és bona, però des del meu punt de vista i com a crítica constructiva pens que hi ha un parell d’errades que es podrien solventar fàcilment:

  -Aquesta tipografia és massa “de màquina d’escriure” i poc agradable a la vista. A més es mesclen massa mides diferents de lletra.
  -Els requadres informatius de la pàgina d’inici són tots de mides diferents. A més n’hi ha com l’agenda que queden inexplicablement estrets sense importa-hi i d’altres son llaaaaaargs. Això fa que el primer cop de vista no sigui satisfactori per el visitant. Per posar un bon exemple en aquest aspecte podeu pegar una ullada a la web de l’ajuntament de Girona.
  -Les inicials de la pàgina principal han de ser amb majúscula. Això és vermella directa 😉 .
  -A dalt de tot, la seu electrònica té les lletres blau damunt blau, sembla que està amagada.

  Potser en podria dir alguna més, però com he dit abans crec que la idea és bona, però falta acabar de polir-la. En qualsevol cas agafau-ho com una crítica constructiva, enhorabona pel canvi.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +7 (de 7 vots)
 3. La web es terrible, antiquada i mal feta. Per això val més l’antiga. Un que es dedica a n’aquest sector.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +10 (de 10 vots)
 4. Qüestions de gustos apart, estic d’acord amb el que diu en Tomeu.

  L’estructura de la pàgina deixa molt a desitjar i sobre tot l’enmaquetament. Res està quadrat!!! Si modifiques el tamany de la pàgina, per exemple obrin’t-la des d’una tauleta, tot es surt del seu lloc. Els botons deixen d’estar alineats, el text surt dels recuadres (AIXÒ ÉS DE TARGETA VERMELLA), la barra del menu de d’alt passa a tenir dues línies…

  Tema disseny visual… Es realment molt decepcionant, a no ser que el que es pretengui és que sembli una pàgina de finals dels noranta.

  Un altre tema important, com comenta en Serafí, és la accessibilitat. L’elecció de colors, el tipus de lletra, l’organització dels elements… Crec que persones que tinguin discapacitats visuals tindran molts de problemes per interaccionar amb aquesta web. I això NO ÉS UN PROBLEMA MENOR, es la principal eina que té l’ajuntament per informar a tots el ciutadans, repetesc TOTS ELS CIUTADANS, tinguin discapacitats o no.

  En resum, crec que la nova web és totalment deficitària feta amb poca o nul·la professionalitat, és l’única explicació possible. Estic segur que si en lloc de ser en format digital es tractes de un medi imprès no s’hauria dubtat en tornar-ho a la impremta.

  Un consell: s’hauria de tornar a la pàgina web anterior fins que aquest despropòsit trobés solucions. Solucions que baix el meu punt de vista només poden passar per un redisseny INTEGRAL de tota la web.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +8 (de 10 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada