Ja tenim guanyadors de les entrades de Sibèria

El sorteig ha donat com a guanyadors de les dues entrades les següents persones:

Pedro Mesquida Sureda i Pedro Fullana Barceló. Ambdós podeu recollir l’entrada gratuïta a taquilla mostrant el vostre DNI. Enhorabona!

A continuació us deix la definició personal que han fet de la seva Sibèria particular els dos concursants:

  • Pedro Mesquida Sureda la va definir com a”fred molt de fred.Persones allunyades dels seus per motius no massa clars.”

  • Pedro Fullana Barceló, que a falta d’una definició en va posar un bon grapat, algunes nostàlgiques, d’altres sentimentals i d’altres iròniques, va dir:

“Encara que la pregunta em deixa clar que he de contestar qué sent amb el terme ‘Sibèria’ abstraent-me de la seva realitat com a país o regió… em costa molt fer la diferència; pero sí que veig una diferència de sentiments en relació a la època en què pens en aquest terme, a part de la clàssica sensació de fred…

De petit, el teme de ‘Sibèria’ m’ubicava a la darrera vinyeta del còmic de Mortadelo juntament amb el desert de Gobi, que eren els llocs on en MOrtadelo i en Filemón es solien refugiar després del fracàs d’alguns del seus plans… A aquesta idea infantil, s’hi va unir algun episodi de Bola de Drac, on en Goku va fer aturada a un lloc de fred i neu en la seva cerca de les boles… No sé si era Sibèria… però ho vaig ubicar allà.
Poc a poc, de més gran, el terme de ‘Sibèria’ s’uneix a la represió política russa del segles XIX i XX, i vulguis o no… crec que és la sensació que més em predomina en relació a aquest terme, malauradament.
Aquesta idea tenebrosa i obscura, no obstant, es modera de manera més harmònica a través d’algunes cançons que no parlen de Sibèria en concret, però sí de Russia com un territori  en general on hi viu sa gent a zero graus, se congelen i s’aguanten… tralará tralará
Amb el temps, aquella idea llunyana i abstracta de Sibèria es concreta, fixa’t tu, en la pròpia familia, a través de la ciutat de Kemerovo… coses guapes de la vida…
Desde fa poques setmanes en canvi, crec que  ‘Sibèria’ és una carpeta del mail que s’està omplint de correus spam… però n’he llegit algun, i arrib a la conclusió, després de la lectura del text i la visio d’algun video que els acompanyaven, que ‘Sibèria’ no és altra cosa que l’amagatall psicotropic que ha de tenir tot director d’un panfleto pancatalanista 🙂
Segur, però, que dissabte que ve, canviaré, una altra vegada sobre el terme de ‘Sibèria’… si me toquen ses dues entrades… bona nit i tapeu-vos per anar a Sibèria :)”.

Un comentari a “Ja tenim guanyadors de les entrades de Sibèria

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada