Els veïnats de Son Servera apleguen 11.000 quilos d’olives

COMUNICAT DE PREMSA AJUNTAMENT DE SON SERVERA
Els veïnats de Son Servera apleguen 11.000 quilos d’olives i l’Ajuntament s’encarregarà de transformar-les en oli.
Olives Son Servera (1)

L’Ajuntament de Son Servera ha recollit avui 11.000 quilos d’olives entre els veïns i veïnes que tenen cura dels olivars del municipi i que volen mantenir la tradició de fer oli propi. Els membres de la brigada municipal s’han encarregat de recollir les olives que avui dematí els serverins han dut al magatzem municipal de Son Servera. Les olives dels serverins ja s’han traslladat a la tafona, on es convertiran en oli de Son Servera. Un oli que es lliurarà envasat als seus propietaris, tot guardant la relació proporcional de les olives que cadascú hagi aportat.

Aquesta iniciativa forma part del programa ‘Oli d’Oliva de Son Servera’, per mitjà del qual l’Ajuntament pretén mantenir l’antiga tradició d’elaborar oli d’oliva procedent dels olivars familiars i alhora propiciar que no s’abandonin els camps. L’any passat es recolliren uns 12.000 quilos d’oliva que es transformaren en prop de 2.300 litres d’oli. La producció s’ha mantingut estable durant els darrers anys, però “gràcies al interès que han demostrat els veïnats hem aconseguit millorar la qualitat dels fruits i de l’oli”, explica el regidor d’Urbanisme, Agricultura i Pesca, Antoni Servera. De fet, l’Ajuntament promou altres activitats “com ara cursos de poda i d’empelt amb l’objectiu de mantenir vives i recuperar les antigues feines de fora vila que donen forma al paisatge rural del nostre municipi”, conclou Servera.
Olives Son Servera (2)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada