Arriba Netflix. Comença la fi de la TDT.

No és cap secret que la TDT és el pitjor que li ha pogut passar tecnològicament parlant a la televisió contemporània. Mentre que a dia d’avui la connexió més bàsica d’Internet per cable és capaç de proporcionar una qualitat de vídeo excepcional, l’ample de banda disponible per als canals de TDT és totalment insuficient per a gaudir amb uns mínims de la qualitat que ens poden oferir tant pel·lícules com sèries o esdeveniments esportius. Tant és així que no hi ha cap canal de TDT que emeti en Full HD, ni un. Per sort, la TDT té els dies comptats.

Si bé és cert que fins ara hi havia diferents alternatives per a poder gaudir d’una forma digna d’aquesta programació via internet amb plataformes digitals com Filmin, Wuaki TV, Yomvi… totes tenien algun defecte que no em feia apostar seriosament per elles.

Amb l’arribada de Netflix tot això canvia. Podeu veure una quantitat (i qualitat) de sèries i pel·lícules que no acabareu, amb dos avantatges que la fan de moment la plataforma digital guanyadora:

  • El preu: Per entre 7’99€ i 11’99€ mensuals podreu veure totes les pel·lícules i sèries disponibles a Netflix sense haver-hi d’afegir ni un cèntim més. Tant és si en mirau una com mil, pagareu només la quota mensual. A més no estau subjectes a cap tipus de permanència i us podeu donar de baixa quan vulgueu.
  • La qualitat: Comprovareu com a partir d’ara la vostra televisió ja no semblarà la mateixa. Netflix proporciona sempre la qualitat més alta disponible (amb la quota de 11’99€) fins i tot en alguns casos la resolució arriba als recents 4K. Pel que fa a l’audio la qualitat també sol esser excel·lent.

Veient la importància d’aquest panorama, de forma molt encertada la Plataforma per la llengua ha encetat avui una recollida de signatures per demanar a aquest proveïdor de televisió per Internet, que també emeti el seu contingut en català.

Des del meu punt de vista i veient a més la inoperància dels actuals governants per retornar-nos les pel·lícules, sèries i programació infantil en català, crec que és absolutament necessari que proveïdors de mitjans com Netflix vegin la importància que per a nosaltres té el mercat audiovisual en el nostre idioma i d’aquesta manera això deixi de ser una eina de pressió per part dels polítics tant de les Illes com estatals.

Si voleu provar aquest servei durant un mes de forma gratuïta, només heu de dirigir-vos a la web de Netflix i donar-vos d’alta. A més si disposeu d’una SmartTV o Chromecast, podreu instalar-hi l’aplicació i manejar-la des del comandament a distància o des del vostre telèfon o tauleta. Feu la prova, no us en penedireu.

 

5 comentaris a “Arriba Netflix. Comença la fi de la TDT.

  1. T’has oblidat del pitjor de la tdt… Q a partir d’ara hi haurà un canal del Reial Madrid en obert. Com ho sents, no hi ha espai per a un canal en català però sí pel d’un equip de futbol. Un país de pandereta.
    Per cert tenc entès q el catàleg de films a Netflix (almanco a Espanya q s’acaba de posar) és inferior al de filmin encara. Saps si és així?

    VN:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: +2 (de 2 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada