Pràctiques de rescat

Aquest dissabte 7 de novembre, la nostra agrupació de protecció civil de Sant Llorenç des Cardassar ha realitzat unes pràctiques/simulacre de rescat en muntanya.

Les pràctiques/simulacre s’han realitzat dins el programa intern d’autoformació, que es comprèn entre els mesos de novembre fins a abril, quan la temporada turística s’acaba i disposem de més operativitat. Aquest programa tracta d’avaluar i reforçar el nivell de qualificació del nostre equip humà, ajustar protocols de treball, provar comunicacions i equips, compartir opinions, etc … per donar la millor assistència als nostres ciutadans i turistes. Dins d’aquest programa es realitzen pràctiques de diferents tipus d’emergències, per exemple: incendis urbans i forestals, trànsit, seguretat i autoprotecció, inundacions, localització i rescat de víctimes, primers auxilis, etc …

L’exercici d’avui tractava de tres persones que havien patit un accident a la muntanya, una d’elles realitza una trucada al Seib 112 amb la nova aplicació MY 112 (disponible a PlayStore). En trucar amb aquesta aplicació el Seib 112 rep automàticament la localització de qui truca, això ens ha permès que no perdéssim temps buscant i arribéssim a la zona en pocs minuts. Un cop a la zona de recerca es procedeix a realitzar la coordinació de l’equip i cada un es dirigeix a la seva zona.

La primera víctima és localitzada en poc minuts, es comunica a l’equip sanitari i es desplaça a la zona per començar la seva estabilització i immobilització i posterior trasllat, i així amb les dues víctimes restants que van ser localitzades i assistides en pocs minuts.

En definitiva, la pràctica continuada d’exercicis fa que un equip aprengui a treballar en una mateixa línia, reforçant i augmentant la qualitat de la mateixa.

Albert García Sanchís, cap de protecció civil de Sant Llorenç des Cardassar.

DSCN0152 DSCN0170 DSCN0111

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.