L’Ajuntament aprova una baixada de la pressió fiscal a Sant Llorenç

En el Ple extraordinari realitzat dia 6 de novembre de 2015, l’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Llorenç ha proposat la modificació d’una sèrie d’ordenances per tal d’adaptar-les a la situació actual.

L’impost de béns immobles (IBI) per a l’any 2015, el tipus és el 0,71% pels béns de major valor cadastral del Municipi i del 0,61% a la resta del béns on s’inclouen sobretot els habitatges. Per a l’any 2016 es proposa la reducció al 0,69% i al 0,57% respectivament.

En relació a aquest impost, l’Ajuntament va acordar la baixada dels valors cadastrals d’un 15% lineal a tots els béns del municipi, ja que la Direcció General del Cadastre possibilitava als ajuntaments acollir-se a aquesta norma. Això suposa també una baixada indirecte de l’impost, ja que la quota a pagar pels contribuents es basa pràcticament en el valor cadastral.

El valor cadastral també influeix en altres imposts com és el de transmissions, donacions…

DSC_0172

Panoràmica del poble de Sant Llorenç des Cardassar.

Per a l’any 2016 la baixada de la pressió fiscal a tot el municipi serà de 184.457 euros, els quals suposen un 3,7% menys de mitja a tots els bens immobles.

Pel que fa a la taxa de recollida de residus sòlids urbans es mantenen les taxes actuals, excepció de les cases vacacionals que ve justificada per l’ús turístic d’aquest tipus d’habitatges i que passaran a pagar 48 euros per plaça. Recordam que la quota a pagar dels habitatges segueix essent la de 85,08 euros, dels quals 48,27 euros pertanyen a la recollida i els 36,81 restants són per la eliminació dels residus.

Referent a les escoletes municipals, només es modifica la quota a satisfer per aquells alumnes o famílies que no estan empadronats al Municipi i sempre que existeixin places vacants que pagaran un 20% més que les famílies empadronades.

Un comentari a “L’Ajuntament aprova una baixada de la pressió fiscal a Sant Llorenç

 1. Aquesta notícia me la creuré quan la vegi!

  Aquest any vaig decidir deixar els sobres dels impostos sense obrir a la tauleta (com si deixant-los refredar m’estalviés l’emprenyament en obrir-los).
  El dia que els vaig obrir com sempre una de freda i una de calenta.

  El cotxe i la moto costen igual que l’any passat, els fems han baixat
  15 euros, però com cada any l’IBI ha pujat i ¡quina pujada! de 366
  aquest any ja són 388. Tenint en compte que fa dos anys vaig pagar uns
  330, tenim que en dos anys ha pujat uns 60 euros. Em sembla una vergonya i un abús. L’any que ve diuen que baixa (ja veurem quant).

  Els fems diu la notícia que són 85 euros, o la notícia està malament o els polítics deuen pensar que a la costa som rics, així que paguem 20 euros més pel mateix servei o menys, perquè la temporada s’ha acabat i ja patim “l’apagada” de Sa Coma: carrers mig a les fosques i contenidors que no es buiden.

  Si almenys el que paguem servís per resoldre el que hi ha pendent….. , però no tan sols no és així sino que per exemple encara no hi ha ni una paperera a la zona entre els carrers Baladres, Mare-selva i Garrovers de Sa Coma. En fi, que ja m’he cansat d’enviar incidències ja que no serveix per res. Contestar les han contestat totes, però no les han resolt. Així que ja no n’he fet cap més ni en penso fer. I a les properes eleccions pregaré perque per fi surti un altre equip de govern a veure si tenim una miqueta més de sort.

  Gràcies per abaixar els impostos però gastin una miqueta en el poble i estarem més contents!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada