Crònica sobre el concert de Santa Cecília

El passat dissabte 28 de novembre va tenir lloc el tradicional concert a Santa Cecília ofert per la banda de música de Sant Llorenç. El lloc triat fou l’església de Sant Llorenç i el motiu principal fou commemorar un recordatori a l’amo en Biel, tan present en tots nosaltres, i la presentació del nou director de la banda, el santanyiner Joan Sbert Ferrando. El concert començà amb la intervenció del batle del poble: Mateu Puigròs i posteriorment el tradicional discurs de la presidenta, Mª Eugènia Jaume:

Bon vespre a tothom i benvinguts un any més al tradicional concert de santa Cecília.

2015, ha estat un any de canvis, de retorns, de noves oportunitats i de grans moments. Però també ha estat un any difícil, d’intranquil·litats, d’anècdotes i d’algun “fins aviat”.

Miquel Andreu, molt peculiar, sempre sabies com fer-nos pensar, com treure’ns una rialla i sabies com fer que les teves informacions arribessin a port, per això, i per la teva rialla picaresca, et recordem amb alegria i amb els bons moments viscuts. Trobem que avui no és el moment més indicat per fer-te un reconeixement a la teva altura, fa poc que has partit i preferim deixar a la teva família un marge perquè puguin assistir al teu concert i recordar-te així com et mereixes. Moltes gràcies pels moments i per la teva música amic i company.

17 de gener de 1973, corrien les festes de Sant Antoni i el poble de Sant Llorenç feia 16 anys que no sentia el vals de Sant Antoni interpretat per la banda de música. Va ser en aquest moment, que tu Biel, juntament amb altres músics va decidir sortir per les beneïdes sobre una carrossa, tot sonant les notes d’aquesta peça: Sant Llorenç tornava a tenir banda. Has passat 42 anys d’història interpretant cada gener les notes d’aquest vals, primer dintre de la carrossa i sense aturar, després a peu, de fogueró en fogueró, de Cala Millor, Sa Coma, s’ Illot, Son Carrió i Sant Llorenç. Eres incansable i complidor, has sabut dur 42 anys de músics, canviant les cares que veies any rere any, i quedar entre tots nosaltres fins al punt, que, actualment, assaig rere assaig surtin expressions com: “En Biel a això no ho consentiria”, o, “ell mai es queixava, l’hi agradava tocar de tot”, la música era la teva vida.

Creus que has passat desapercebut, però no! Tothom et recorda cada dia de concert i d’assaig, no podem oblidar com t’enfadaves si te deien l’amo, i com t’agradava sortir de viatge i venir a compartir la música amb tots nosaltres, sempre deies que el jovent era especial. Per tu, pel teu fiscorn i per la teva música, et volem donar les gràcies per aportar una mica de seny a cada un de tots nosaltres i, aportar 42 anys d’història al poble de Sant Llorenç, i no hi ha millor manera per fer-ho que regalant-te la música, és per tu. Gràcies amic i company.

Anem a donar pas al començament de la primera part del concert, com ja he especificar, ha estat any de canvis, ara, presentar-vos el nou director de la banda. Joan Sbert Ferrandi, músic jove que forma part de la banda de música del poble que el va veure néixer, Santanyí, com a clarinetista, també forma part de la Jove Orquestra de Madrid amb el mateix instrument. Clarinetista i director, s’ha format a mans de l’escola del mestre Navarro”

A la primera part la concert, la banda de música, va interpretar el pasdoble “Como las propias Rosas”, el preludi de “El anillo de hierro”, “La Storia” i “Pasadena” de Jacob de Haan, a aquesta darrera, destacar el “solo” de Maria Àngela Sureda.

A l’entremig va ser el moment de presentar els nous membres de la banda de música, els components que han entrat aquest any, han estat, Maria Àngela Sureda Sansó i Jaume Rossello Girart al Saxofon, i Maria Galmés Carrió i Xisca Riera Llodrà a la flauta. I com no, commemorà aquells músics que enguany feien 10 anys en la banda, que aquest any són Oriol Jarenyo, Catalina Miquel Carrió i Isabel Sastre Galmés, dos dels quals, estudien fora.

La segona part del concert va ser el moment d’interpretar “Concerto d’amore” de Jacob de Haan i “Highlight from “Chees”” de Johan de Meij, gran obra d’aquest autor.

Des d’aquí només queda donar les gràcies a tots els músics que han estat durant tots aquets anys al costat de la banda, especialment els que avui en dia assaig rere assaig aporten essència a la música llorencina. També agrair al públic assistent i a l’ajuntament, el batlle Mateu Puigros i la regidora de Cultura Dolors Sánchez, pel suport que sempre ens donen.

Molts d’anys a tothom.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada