Pastís de xocolata (sense gluten)

Aquest pastís de xocolata o French chocolate cake, és perfecte si un dia volem fer un dolç i no tenim gaire temps. És un postre ideal si entre els convidats hi ha celíacs o vegetarians.
Ingredients (8-10 racions):

  • 150 gr sucre
  • 275 gr xocolata
  • 175 gr mantega (substituible per margarina)
  • 2 culleradetes d’essència / aroma de vainilla
  • 5 ous
  • Un pessic de sal
  • Sucre glacé per a presentar

Elaboració:

  1. Primer encendrem el forn a 160ºC i posarem paper de forn a un motlle rodó.
  2. Separar 3 cullerades de sucre. Posar la xocolata, la mantega i la resta del sucre en un bol i fondre al microones (també podeu fer-ho en un cassó a foc lent). Remenar la mescla integrant bé tot, afegir la vainilla i deixar refredar una mica.
  3. Separar les clares dels vermells i batre les clares a punt de neu amb la sal. Quan es vagin posant cremoses afegir les 3 cullerades de sucre i seguir batent fins que estiguin fermes.
  4. Batre els vermells d’un a un en la mescla de xocolata.
  5. Batre 1/3 de les clares a la xocolata i la resta anar afegint poc a poc, mesclar amb moviments envolvents amb ajuda d’una espàtula.
  6. Posar-ho en el motlle i enfornar durant 35-45 minuts.
  7. Treure del forn, deixar refredar sobre una reixeta i a l’hora de servir, col·locar-ho sobre un plat i escampar-hi sucre glacé.

La textura no ha de ser seca, és una mica humit. La combinació de fruits vermells li van molt bé.

BON PROFIT!

pastís xocolata

 

4 comentaris a “Pastís de xocolata (sense gluten)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada