Pa de sobrassada, formatge i ceba dolça

En plena temporada de matances una opció a la llesca amb sobrassada seria aquest pa. Tant es pot fer un pa gròs i llescar com panetets petits.

Serà difícil que arribi a refredar ja que calentet és una delícia!

Aquesta recepta és pot adaptar als intolerants a la lactosa o a la llet de vaca. És pot fer amb llet sense lactosa i amb la varietat de formatge que més us agradi. La millor opció és el formatge mahonés però el formatge de cabra li dona un gust molt especial.

Ingredients :

  • 270 g de farina
  • 75 g llet
  • 70 g aigua
  • 8 g sal
  • 15 g llevadura de pa
  • 30 g sucre
  • 50 g mantega
  • 25 g oli
  • 60 g sobrassada tallada a trossets
  • 60 g formatge tallat a trossets
  • 50 gr ceba confitada

Elaboració :

  1. Pastam tots els ingredients excepte la sobrassada , el formatge i la ceba . Mesclam tot bé i un cop la massa estigui ben pastada la resta d’ingredients. Fem algun tipus de plegat , per mesclar bé els aliments.
  2. Feim bolles de de 110 gr (o una bolla grossa) i deixam sobre paper de forn 1 hora.
  3. Donam forma de bolla i deixam reposar fins que dobli el seu volum .
  4. Pintem amb ou batut.
  5. Coem a forn 180 ºC 15 minuts aproximadament o fins que agafi el dorat de la fotografia.

pa sobrassada

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada