En plena temporada de matances una opció a la llesca amb sobrassada seria aquest pa. Tant es pot fer un pa gròs i llescar com panetets petits.
Serà difícil que arribi a refredar ja que calentet és una delícia!
Aquesta recepta és pot adaptar als intolerants a la lactosa o a la llet de vaca. És pot fer amb llet sense lactosa i amb la varietat de formatge que més us agradi. La millor opció és el formatge mahonés però el formatge de cabra li dona un gust molt especial.
Ingredients :
- 270 g de farina
- 75 g llet
- 70 g aigua
- 8 g sal
- 15 g llevadura de pa
- 30 g sucre
- 50 g mantega
- 25 g oli
- 60 g sobrassada tallada a trossets
- 60 g formatge tallat a trossets
- 50 gr ceba confitada
Elaboració :
- Pastam tots els ingredients excepte la sobrassada , el formatge i la ceba . Mesclam tot bé i un cop la massa estigui ben pastada la resta d’ingredients. Fem algun tipus de plegat , per mesclar bé els aliments.
- Feim bolles de de 110 gr (o una bolla grossa) i deixam sobre paper de forn 1 hora.
- Donam forma de bolla i deixam reposar fins que dobli el seu volum .
- Pintem amb ou batut.
- Coem a forn 180 ºC 15 minuts aproximadament o fins que agafi el dorat de la fotografia.